USR, despre intențiile Municipalității de transforma Aradul într-un mare „Big Brother”: Unde-i prostul și unde-i hoțul?

USR, despre intențiile Municipalității de transforma Aradul într-un mare „Big Brother”: Unde-i prostul și unde-i hoțul?

Administrația PNL a municipiului Arad, prin primarul Călin Bibarț, dorește să plătească nu mai puțin de 75 de milioane de lei pentru un sistem de supraveghere video, de aproape 20 de ori mai mult decât a cheltuit primarul Bolojan în Oradea, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Potrivit useriștilor, pe ordinea de zi a ședinței CLM de vineri se găsește un proiect cu adevărat faraonic prin dimensiunea costului pe care administrația locală pare dispusă să-l achite. Este vorba de un sistem de supraveghere video, menit să-l înlocuiască pe actualul, mult mai mic și în mare parte nefuncțional.

„În principiu, vorbim de o investiție absolut necesară oricărui oraș civilizat, pe care noi o considerăm utilă municipiului Arad. Însă nu putem fi de acord cu prețul imens pe care ar trebui să-l suporte arădenii. Dacă raportăm cele 75 de milioane de lei la populația orașului, fiecărui arădean, de la nou născut la pensionar, îi va reveni un cost de peste 500 de lei. Întregul proiect depășește cu 50% costul final al stadionului UTA. Doar pentru serviciile de comunicații de date ale sistemului video, Primăria pare dispusă să plătească anual peste 5 milioane de lei, adică de zece ori mai mulți bani decât a bugetat pentru reparația școlilor din Arad. Acești bani ar fi suficienți pentru a construi o școală mai mică sau o secție a unui spital. Având în vedere că același sistem, e drept, cu mai puține camere dar cu facilități mai multe (citirea numerelor de înmatriculare pentru supravegherea traficului), a fost implementat de Oradea cu numai 4,2 milioane de lei, ne adresăm și vă adresăm și dumneavoastră întrebarea din titlu: unde-i prostul și unde-i hoțul?”, se arată în comunicatul de presă al USR.

Loading...
 1. usr va pricepeti la toate.dar numai sa spuneti prostii si imbecilitati.PENTRU ARAD AR FI UN LUCRU FOARTE BUN CA CEI CERTATI CU LEGEA SA STIE CA POT FI PRINSI.

  Raspunde
 2. Aici nu este vorba de 100 lei pe care fura un cersetari.
  Spagile se dau in afara camerelor de supraveghere.
  Bancile au sisteme proprii, in principiu ar tebui imbunatatite sensibilitatea camerelor la apropiere/stationare.

  Raspunde
 3. trebuie sa ne gandim in primul rand la siguranta cetatenilor .

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.