USR dorește liber pentru animalele de companie! „Obligația administrației locale este să creeze condiții, nu să interzică!”

USR dorește liber pentru animalele de companie! „Obligația administrației locale este să creeze condiții, nu să interzică!”

Uniunea Salvați România invită arădenii iubitori de animale să ia parte la dezbaterea care va avea loc astăzi, de la ora 15:00, la sediul Primăriei Arad. Un proiect de hotărâre al consiliului local dorește să interzică accesul câinilor, cu sau fără stăpân, în marea parte a spațiilor publice din oraș.

Proiectul numărul 329 din 20.09.2018 își propune să modifice regulamentului privind prevenirea apariției și proliferării animalelor fără stăpân pe domeniul public al Municipiului Arad, prin limitarea accesului câinilor în majoritatea spațiilor publice: cimitire, piețe, localuri publice, terase, mijloace de transport în comun.

„Administrația crede că va soluționa problema câinilor vagabonzi interzicând accesul în spațiile publice a tuturor câinilor, cu sau fără stăpân. Îi transmit domnului primar că maidanezii nu știu să citească și nu vor părăsi orașul pentru simplul motiv că sunt adoptate niște restricții. Consecința acestui proiect va fi că iubitorii de animale nu mai pot să circule cu tramvaiul dacă sunt însoțiți de câine sau să facă o vizită la cimitir. Dacă anumite localuri decid să accepte clienți însoțiți de animale, aceștia vor risca o amendă. În loc să ne apropiem de civilizație, unde cetățenii sunt acceptați aproape peste tot cu animale de companie și să impunem respectarea regulilor privitoare la curățenia stradală și la igienă, preferăm să interzicem câinii mai peste tot. Obligația administrației locale este să creeze condiții, nu să interzică!”, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Loading...
 1. In tarile civilizate sunt interzise accesul animalelor de companie fara stapani in spatiul public , am impresia ca ati luat-o razna.

  Raspunde
  • Animalele de companie au intotdeauna …stapani. De aceea sunt de companie. Citeste mai bine articolul, fara patos politic si vei intelege care este ideea. Te rog, nu o lua razna!

   Raspunde
 2. Animalele de companie, da, stapanii lor trebuie dotati cu lesa , botnita si punga pentru excremente. S-a uitat prea repede tragediile cu copii si femeile ucise sau ranite de asa zisele” animale de companie”Nu este vorba de patos politic ci de bun simt.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.