USR: „Ordonanța lăcomiei – infama OUG 114 – trece tacit de Senat!” Ce efecte va avea asupra populației

USR: „Ordonanța lăcomiei – infama OUG 114 – trece tacit de Senat!” Ce efecte va avea asupra populației

Potrivit USR Arad, majoritatea PSD/ALDE au transformat Parlamentul într-o anexă a Guvernului Dăncilă-Dragnea.

Dezbaterile și asumarea politică sunt anulate și înlocuite cu o legiferare autoritară, provenită din laboratoarele puterii, spun ei. Prin tergiversarea sistematică de către PSD/ALDE a dezbaterii în comisiile de buget- finanțe, ordonanța lăcomiei – infama OUG 114 – trece tacit de Senat. USR a depus zeci de amendamente care să mai atenueze efectele toxice asupra economiei ale acestei legi. Amendamente care nu au fost luate în discuție, dezbătute, votate, se arată într-un comunicat de presă al USR.

S-a refuzat ca aceste dezbateri să aibă loc legitim în Senat pentru că parlamentarismul pare să încurce procesul decizional al majorității. În semn de protest față de disprețul PSD/ALDE față de democrație, grupul USR a părăsit ședința de plen a Senatului, se mai arată în comunicat.

 „În urma tergiversărilor, fără vreun raport al Comisiei, Ordonanța nu a mai ajuns pe ordinea de zi a plenului Senatului și va trece tacit în 2 zile. O lege care produce mutații majore în mai toate domeniile sectoriale ale economiei, își produce efectele fără dezbatere publică, fără consultări, fără studii de impact și fără asumare politică printr-un vot în Senatul României. În tot acest timp, C.P. Tăriceanu negociază informal cu companiile din energie modificări punctuale ale acestei legi. Decizia colectivă, exprimată pe baza opiniilor celor care au mandatul alegătorilor este inutilă guvernării, iar rezultatele sunt din ce în ce mai vizibile, atât în societate cât și în economie”, a declarat Adrian Wiener, senator al USR Arad.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.