USR PLUS cere RESPECTAREA distribuției voturilor, astfel încât viceprimarii să nu fie de la PNL

USR PLUS cere RESPECTAREA distribuției voturilor, astfel încât viceprimarii să nu fie de la PNL

USR PLUS a cerut, la negocierile pentru formarea unei alianțe în viitorul Consiliu Local Municipal, ca posturile de viceprimari să fie oferite altor formațiuni politice decât PNL, astfel încât distribuția voturilor arădenilor în municipiu trebuie să fie respectată atât în CLM cât și în executiv.

Încă de la început, USR PLUS a cerut un acord asupra unui set de principii care să fie respectate în viitoarea guvernare locală. Acestea sunt:

„Nu se poate” trebuie înlocuit cu „găsim o soluție”. Atitudinea administrației locale trebuie să evolueze, trebuie să dăm cetățenilor soluții, nu scuze.

Profesionalizare – trebuie să creștem randamentul în executiv, în aparatul de specialitate al primarului. Marile proiecte de care Aradul are nevoie trebuie gestionate de oameni capabili, buni profesioniști.

Transparență – este important să asigurăm publicarea tuturor contractelor, actelor adiționale, achizițiilor, etc., în format accesibil și ușor de înțeles.

Trebuie să mutăm accentului de pe achizițiile simple pe cele complexe. Avem nevoie de mijloace de transport în comun, însă banii arădenilor trebuie să fie direcționați pentru proiecte de infrastructură, care să asigure dezvoltarea orașului.

CLM trebuie să poate superviza departamentul responsabil cu procesul de achiziții din Primăria Arad.

Potrivit USR PLUS, acestea au fost agreate de participanți și s-a trecut la prezentarea proiectelor. Astfel, USR PLUS a adus în discuție noul spital municipal, realizarea subtraversării din zona Podgoria, modernizarea ștrandului arădean, cu revitalizarea zonei comerciale și desființarea gardurilor, reabilitarea termică a tuturor blocurilor, dublarea finanțării școlilor, toate primind acordul participanților la discuții.

„Ulterior, consultările s-au concentrat pe distribuția celor doi viceprimari. USR PLUS au solicitat din nou ca aceștia să fie dați de alte formațiuni decât PNL. Considerăm că distribuția voturilor în municipiu trebuie să fie respectată atât la nivelul CLM cât și la cel al executivului. Atâta timp cât PNL deține postul de primar și întregul aparat executiv din subordinea acestuia, cedarea celor doi viceprimari ar asigura o partajare a efortului de guvernare, a responsabilității, cu formațiunile politice care au primit și ele un procent semnificativ din voturile arădenilor. Deoarece nu s-a putut realiza un acord, consultările au fost întrerupte”, au anunțat reprezentanții USR PLUS.

Foto: Facebook

  1. parca USR nu voia viceprimar, acum vrea??

    Raspunde
  2. daca PNL va obtine viceprimar atunci chiar ca suntem prosti. am votat degeaba

    Raspunde
  3. usr voi chiat ati luat-o razna de tot , nu vreti cumva si postul de primar? pai daca se voteaza ce mai vreti?sxtiu ce va doare nu puteti da functii la toti analfabetii pu care-i aveti

    Raspunde
  4. Suntem total impotriva , nici un pnl-ist nu merita sa fie numit viceprimar , gata cu domnia lui Falca si a Gianinei-Bughigoaia ! Avem asteptari mari de la ceilalti , nu ne dezamagiti !

    Raspunde
  5. cine castiga alegerile stabileste aliantele asa ca nu va mai vaicariti atata ca babele

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.