Mai multe articole din rubrica "" ↑

USR: Gheorghe Falcă a dispus PERSONAL dezamplasarea cortului „Fără Penali în funcții publice”

USR: Gheorghe Falcă a dispus PERSONAL dezamplasarea cortului „Fără Penali în funcții publice”

Scandalul legat de cortul prin intermediul căruia reprezentanţii USR Arad au strâns semnături în cadrul campaniei „Fără Penali în funcții publice” continuă.

Într-un comunicat de presă al USR Arad se afirmă că „primarul Gheorghe Falcă dispune personal, cu nume și prenume scrise citeț, măsura desființării cortului în termen de 48 de ore”.

Iată comunicatul USR Arad:

Cetățenii merită adevărul

Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor” ar fi spus cândva primarul Aradului. Doi ani mai târziu, evenimentele acestei veri proiectează serioase umbre de îndoială asupra seriozității domniei sale.

USR Arad consideră că cetățenii municipiului nostru merită adevărul și își asumă responsabilitatea de a funcționa transparent, prezentând faptele și acțiunile la care participă. De asemenea, pentru noi legea nu este opțională, comportamentul onest este o obligație asumată prioritar și vom lupta ferm pentru expunerea oricăror fapte precum minciuna, abuzul sau lașitatea.

Pentru a strânge semnături în cadrul campaniei „Fără Penali în funcții publice”, USR Arad a amplasat un cort în fața magazinului Ziridava, pe domeniul public al municipiului Arad. Anterior montării, am solicitat în scris autorităților locale avizul pentru ocuparea spațiului public. În urma scurgerii fără răspuns a celor 30 de zile necesare, am luat act de acordul tacit prevăzut de lege și am procedat la instalarea cortului.

După ce acesta a stat pe domeniul public vreme de trei luni, Poliția locală – departament în cadrul Primăriei Municipiului Arad – a sancționat USR Arad cu amendă în sumă de 1.000 de lei pentru amplasarea ilegală a respectivului cort, motivând faptul că îi lipsește autorizația de construire. În cadrul aceluiași proces verbal de contravenție, primarul Gheorghe Falcă dispune personal, cu nume și prenume scrise citeț, măsura desființării cortului în termen de 48 de ore.

Noi, cei de la USR Arad, atât la momentul inițial cât și ulterior, nu am găsit nicio prevedere legală prin care un cort să aibă nevoie de o asemenea autorizație de construire. Mai mult, nu am putut identifica vreun precedent unde un alt cort sau construcție similară să fi avut nevoie de ea, deși zeci de asemenea corturi au fost folosite în campania „Fără penali” și sute sunt folosite la diverse manifestări și evenimente, în toată țara. Singura concluzie pe care o putem trage, referitoare la reacția autorităților locale din municipiul Arad, este că au interpretat eronat o lege, că buna credință a lipsit cu desăvârșire, iar în final că s-a comis un abuz.

În virtutea celor de mai sus, USR Arad a atacat în instanță proces verbal, urmând ca judecata să aibă loc în toamnă, conform termenului stabilit. Deoarece această plângere contravențională nu bloca automat măsura desființării cortului, am deschis în paralel o a doua acțiune, pentru a opri demolarea, până când justiția va stabili dacă cortul a fost sau nu amplasat ilegal. Această a doua acțiune a fost cea pierdută de USR, iar în consecință primăria a demolat cortul, înainte ca instanța să decidă dacă are sau nu dreptate. Așadar am pierdut acțiunea pentru blocarea demolării, nu pe cea privitoare la legalitatea amplasării cortului și a sancțiunii primite, așa cum a comunicat Primăria Arad în mod mincinos și cu un profund dispreț față de realitate și față de cetățeni.

USR va demonstra toate cele menționate mai sus în instanță și astfel vom dovedi locuitorilor municipiului Arad modul arbitrar în care este administrat orașul: prevederi legale inexistente sunt inventate pentru a servi interese sau capricii ale unor persoane sau grupări politice, iar instituțiile din subordinea primăriei sunt folosite discreționar.

Îi vom aștepta în continuare pe arădenii care doresc să spună NU politicienilor certați cu legea, în fața magazinului Ziridava. Ceea ce contează pentru noi este ca vocile celor onești să ajungă, prin semnarea inițiativei „Fără Penali în funcții publice”, în fața unei clase politice care a uitat de ei.

Loading...
 1. PD-istul, PDL-istul,Liberalul Ghita! Aradeni … NU aveti nici o sansa sa-l debarcati la alegeri, are vreo 2000-3000 de imbuibati in functii bine platite, are 7000-8000 de pocaiti furati de la raposatul Cristi si vesnicii hamesiti dupa galeti gratis, pensionarii cu lozinca … ce ne mai dati?

  Raspunde
 2. Iată o măsură pentru care Falcă merită felicitat. Dacă a luat-o motivat de situația lui persolă nu știu dar măcar i-a trimis la plimbare pe vorbăreții ăștia fără fond de la USR. Bine, nu toți intră în această categorie, dar excepțiile nu fac parte din nici una din categorii.

  Raspunde
  • Tu il feliciti un primar caa defiintat ilegal un cort pentru a strange semnaturi pentru un demers legal de a bloca inculpatii sa fie primari.

   Foarte interesat. Ati fost la penitenciar, domu?

   Raspunde
   • Atâta puteți? Ce legătură vedeți dacă aș fi fost la penitenciar cu felicitarea unui primar care de această dată vrea să respecte legea? Și cum credeți că vor fi blocați cei cu probleme penale ( atenție, nu penali) dacă unii fac activism politic în favoarea unui partid? Chiar așa fraieri sunt românii? Eu refuz să cred că au rămas fără minte și se vor duce către USR sau Cioloș cu votul lor.

    Raspunde
 3. Pai, daca corturile au nevoie de o autorizatie de construire, atunci inseamna ca toti cei care vand astfel de corturi pe planeta Pamant, fac o ilegalitate. Toate corturile ar trebui sa se poata vinde numai dupa ce indeplinesc aceste cerinte. Altfel, ca sa nu existe discriminari, politia locala Arad, ar trebui sa sanctioneze toti producatorii planetari ca le vand fara sa aibe toate avizele. Radem, glumim, dar e penibil.

  Raspunde
  • Stati linistiti ca le printam noi, strangem semnaturi din familie, la munca.

   Oricat s-ar impotrivi coruptii si mafiotii acestei masuri, Romania nu e a lor. E a poporului, si a cam venit vremea sa ne-o revendicam.

   Raspunde
 4. Penali sunteți voi mă aștea de la USR !!!

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.