UVVG a acordat Premiul „Mihai Eminescu”

UVVG a acordat Premiul „Mihai Eminescu”

Premiul i-a revenit poetei arădene Lia Teodora Ianto, cunoscută sub pseudonimul literar, Natalia Micalona.

În urmă cu 17 ani, la iniţiativa regretatului Preşedinte Aurel Ardelean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad iniţia o provocare pentru scriitorii mai tineri, dar şi pentru cei consacraţi, prin acordarea Premiilor Literare „Mihai Eminescu” şi „Ioan Slavici”.

După ce în urmă cu doar o săptămână, UVVG a acordat premiul literar „Ioan Slavici” tânărului scriitor Andrei Lucian Mocuţa, chiar de Ziua Internaţională a scriitorilor, pe 10 martie – dată cu o semnificaţie aparte, Mihai Eminescu publicând prima sa poezie în revista Familia condusă de Iosif Vulcan, cel care a schimbat numele tânărului poet din Eminovici în Eminescu – a fost zi de sărbătoare în cadrul Bibliotecii „Aurel Ardelean” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Cu acest prilej, într-un cadru restrâns impus de pandemie și cu respectarea măsurilor sanitare, a fost decernat premiul literar „Mihai Eminescu” tinerei poete arădene Lia Teodora Ianto, cunoscută sub pseudonimul literar, Natalia Micalona.

Cu această ocazie, prorectorul UVVG, conf. univ. dr. Cristian Benţe, a subliniat implicarea şi sprijinul instituţiei de învăţământ superior în promovarea culturii contemporane şi a comunităţii arădene.

Să mai spunem că laureaţii din acest an ai premiilor „Ioan Slavici” şi „Mihai Eminescu” au fost aleşi de un juriu format din: dr. Doru Ioan Sinaci, directorul Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol”, conf. univ. dr. Speranţa Milancovici, decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport UVVG, dr. Virgiliu Jireghie, artist fotograf şi prof. univ. dr. Marius Grec, Director Complex Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale – UVVG, preşedintele juriului.

„Suntem onoraţi să continuăm tradiţia acestor premii, iniţiate de regretatul Preşedinte al UVVG, prof. Aurel Ardelean, care reflectă deschiderea Universităţii noastre către comunitatea arădeană şi dorinţa de promovare a culturii contemporane. Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» din Arad îşi exprimă, în continuare, sprijinul şi întreaga susţinere pentru talentele arădene în literatură” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, cea care continuă iniţiativa regretatului preşedinte Aurel Ardelean.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.