UVVG a marcat două decenii de învățământ superior la Marghita

UVVG a marcat două decenii de învățământ superior la Marghita

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad a marcat două decenii de învățământ superior la Marghita.

Ziua de 8 decembrie 2022 a marcat 20 de ani de învățământ superior la Marghita, fiind organizat un eveniment special pentru a celebra două decenii de existență a filialei UVVG Arad.

Evenimentul de deschidere a fost dedicat în mod special fondatorilor, precum și celor care au contribuit la marcarea pe harta educației universitare a Filialei Marghita. La acest moment festiv au participat peste 50 de invitați de onoare, oficialități, reprezentanți și directori ai  instituțiilor publice județene și locale, ai mediului de afaceri și parteneri ai filialei, din Municipiul Marghita și din proximitatea acesteia.

Gazdele evenimentului s-au bucurat de prezența conducerii Alma Mater din Arad, a corpului academic și cadrelor didactice din filiala Marghita a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și a Școlii Postliceale „Vasile Goldiș” Marghita: Prof. univ. dr. habil. Coralia – Adina Cotoraci – Rector, Conf. univ.dr. Andrei Marius Anghelina – Prorector, Conf. univ. dr. Vasile Lazăr – Decan,  Ec. Constantin Coman – Director Economic, Flavius Sabău – Secretar general, Jur. Marta GHILEA – Consilier juridic, Prof. Gheorghiță Lupău – Director Emerit Fondator Filiala Marghita și Lect. univ. dr. Dávid Katalin-Gabriela – Director Filiala Marghita.

Din partea Primăriei Municipiului Marghita, ne-au onorat cu prezența dl. primar Prof. Marcel-Emil Sas-Adăscăliții, dl. viceprimar Ec. Zsolt Demián și reprezentanți ai celor 16 consilieri locali, mereu aproape și prezenți în viața filialei Marghita. Nu puteau lipsi de la sărbătoare elevii și studenții noștri.

Cu ocazia acestui eveniment s-a demarat o serie de activități și manifestări științifice, organizate pe parcursul anului universitar, dedicate existenței învățământului superior în Municipiul Marghita.

Unul dintre cele mai emoționante momente ale evenimentului l-a reprezentat omagiul adus Rector și Președinte fondator,  Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, cinstit pentru încrederea în existența și dezvoltarea învățământul superior în municipiul Marghita, alături de moștenirea sa, pe care a lăsat-o în mâinile continuatorilor. Directorul Filialei Marghita, Lect. univ. dr. Katalin-Gabriela Dávid a citat una dintre cele mai frumoase caracterizări a Rectorului Fondator al U.V.V.G. Arad, care descrie cea mai mare parte a moștenirii sale: „Omul providențial care a îndeplinit visul arădenilor și nu numai, de a avea învățământ superior în orașul nostru, cerut de Vasile Goldiș, la începutul veacului trecut, în Parlamentul de la Budapesta.”

Rectorul U.V.V.G. Arad, dna prof. univ dr. habil Coralia Cotoraci a decernat, în cadrul acestei festivități, Directorului Emerit Fondator al filialei Marghita, Prof. Gheorghiță Lupău, Diploma de excelență, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția semnificativă la edificarea și la susținerea filialei Marghita, prin marcarea Municipiul Marghita pe harta orașelor academice: „UVVG filiala Marghita împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Am început  momentul aniversar prin slujba de binecuvântare și prin recunoștința adusă Președintelui fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean și fondatorului filialei, prof. Gheorghiță Lupău, care își sărbătorește ziua de naștere chiar azi! Universitatea noastră, prin structura sa unică de universitate comunitară, vine în sprijinul comunității locale și este ca un motor de dezvoltare loco regională sustenabilă, de aceea mulțumim astăzi și comunității locale, reprezentată aici de dl primar și de dl viceprimar, dar și consilierii locali care au susținut mereu demersurile noastre. La multi ani Filiala Marghita a UVVG! La mulți ani Dlui Gheorghiță Lupău! Vivat! Crescat! Floreat!”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.