UVVG Arad, la Conferința Internațională pentru Studii Superioare

UVVG Arad, la Conferința Internațională pentru Studii Superioare

Cea de-a XXXII-a ediție a prestigiosului Congres Internațional EAIE (European Association for International Education) a fost organizată la Barcelona, reunind 6.300 de participanți din 90 de țări din toată lumea.

Tema acestei acestei ediții a fost „Viitorul în culori”, cu accent pe mobilitate, internaționalizare și modalitățile prin care universitățile pot contribui la omogenizarea educației superioare și la conturarea unui viitor în culori vii.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG)Arad noastră a fost reprezentată de prorector pentru strategia academică și programe de studii – Cristian Bențe și de coordonatorul programului de Studii Limbi Moderne Aplicate – Laura-Rebeca Stiegelbauer.

În cadrul discuțiilor conferinței, o atenție deosebită a fost acordată parteneriatelor și dezvoltarea networking-ului prin care, în viitor, universitățile partenere pot dezvolta proiecte ERASMUS și ERASMUS+, astfel ca studenții să aibă oportunități de a-și extinde orizonturile studiind și în alte țări. Totodată, a fost discutată problema refugiaților și studenților care, din cauza unor situații particulare din țările unde studiază, sunt nevoiți să-și continue educația la alte universități, din alte țări.

Reprezentanții UVVG Arad au adus acasă mai multe proiecte prin care, în viitorul apropiat, studenții universității vor putea studia și în alte țări, pe o perioadă limitată, iar studenți străini vor putea veni să studieze la UVVG Arad.

https://fb.watch/fXZNMZWtNK/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.