UVVG, prezentă la cea de-a 30-a ediție a Conferinţei Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018, la Geneva

UVVG, prezentă la cea de-a 30-a ediție a Conferinţei Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018, la Geneva

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, a participat, recent, la Geneva, la cea de-a 30-a ediție a Conferinţei Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018, eveniment care a reunit universități din 95 de țări din lume, cu peste 6000 de participanți.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut un stand de prezentare în cadrul pavilionul „Study in Romania”, organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.

La evenimentul deosebit de important pentru învățământul superior, au participat reprezentanți de cel mai înalt nivel din partea: Ministerului Educaţiei Naţionale (prof. univ. dr. Eugen Popa, ministrul educației naționale), Consiliului Național al Rectorilor (prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu), Agenţiei Naţionale Erasmus, UEFISCDI, precum și reprezentanți ai Misiunii permanente a României la ONU şi ai Ambasadei României în Elveţia. Peste 30 de universități din România au participat cu standuri în cadrul Conferinței.

Conform celor declarate de președintele UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, participarea la eveniment a fost dedicată Centenarului Marii Unirii, iar principalele obiective ale delegaţiei României au constat în stabilirea de noi parteneriate pentru proiecte educaţionale şi de cercetare ştiinţifică, precum şi creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare. „Au fost aprobate mai multe strategii pentru internaționalizarea învățământului în toate domeniile, începând cu programul Erasmus și activitatea cu multipli stakeholderi, reproiectarea unei noi curricule orientate în direcția internaţionalizării învățământului superior, stabilirea unor strategii internaționale de atragere a Universităților din întreaga lume, concentrarea pe învățământul academic de formare a competențelor, rămânerea în vigoare a principiului de adresare diferențiată în cadrul cursurilor și seminariilor (accent pe învățământul centrat pe student), stimularea schimburilor și în activitățile pedagogice-practice și dezvoltarea unor grupuri de cercetare privind internaționalizarea Universităților”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Delegația Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut o întrevedere și cu domnul Adrian Cosmin Vieriţa, ambasadorul României la ONU, care a acceptat invitația de a vizita UVVG în perioada următoare.

„În conformitate cu hotărârile acestui forum internațional, și Universitatea noastră va trebui să procedeze la o schimbare a paradigmei de învățare prin lărgirea operaționalizării cu studenți internaționali la toate Facultățile. Trebuie să existe studenți străini care să învețe în Universitatea noastră și la discipline cum ar fi Științele Economice, Informatică, Psihologie, Ecologia Mediului și vom introduce și masterate internaționale”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

În cadrul programului, delegația UVVG a efectuat și o vizită la Universitatea din Lausanne pentru a iniția un protocol de colaborare cu această renumită Universitate din Elveția.

Daniel Albu

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.