UVVG, prezentă la manifestările culturale organizate de Societatea de Limba Română din Voivodina, Serbia

UVVG, prezentă la manifestările culturale organizate de Societatea de Limba Română din Voivodina, Serbia

În cadrul manifestărilor ştiinţifice şi culturale, organizate de Societatea de Limba Română din Voivodina, Serbia, la Casa de Cultură din Satu Nou şi la Centrul de Cultură din Vârşeţ, în data de 2 septembrie 2016, delegaţia Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad – prin conf. univ. dr. Eugen Gagea, prof. Vasile Man şi lect. univ. dr. Virgiliu Jireghie – a contribuit la susţinerea şi dezvoltarea relaţiilor dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi comunitatea românească din Voivodina.

În prezenţa unui numeros public – format din cadre didactice universitare, profesori din învățământul preuniversitar, oameni de cultură, invitaţi din România şi Rep. Moldova, părinţi, elevi şi formaţii culturale româneşti,  delegaţia Universității a realizat o amplă prezentare a UVVG, ca instituţie de învăţământ academic de valoare internaţională.

Conf. univ. dr. Eugen Gagea a transmis celor prezenţi Mesajul de Salut al doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci şi al domnului preşedinte al Universităţii, prof.univ.dr. Aurel Ardelean. S-a prezentat, pe larg, Ghidul Studentului pentru anul universitar 2016-2017, cu cele 6 facultăţi din cadrul UVVG Arad, iar lect. dr. Virgiliu Jireghie a prezentat o expoziţie foto cu imagini din viaţa academică a UVVG Arad. S-a realizat o expoziţie cu ghidul studentului UVVG Arad şi de carte românească editate la Vasile Goldiş University Press – cărţi care s-au donat bibliotecilor româneşti din Voivodina, Serbia.

Ghidul Studentului pentru anul universitar 2016-2017, s-a difuzat (50 de exemplare) în Satu Nou şi Vârşeţ, urmând difuzarea la Zdrenianin, Novi Sad şi Belgrad, prin cadrele didactice prezente. La propunerea delegației Universității, domnul Lucian Marina, preşedintele Societăţii de Limba Română din Voivodina, a organizat la Vârşeţ o întâlnire a delegaţiei UVVG cu părinţi si absolvenţi de liceu din Voivodina, care şi-au manifestat dorinţa să urmeze cursurile învăţământului superior la UVVG Arad.

varset (2)

Cu acest prilej, trei cadre didactice, de la universităţile din Novi Sad şi Belgrad şi de la Institutul de Învățământ Superior pentru Educatoare din Vârşeţ au solicitat publicarea de articole în revista Studii de Ştiinţă şi Cultură vol. XII, nr.3, septembrie 2016, crescând astfel numărul de colaboratori de la Universităţi din străinătate.

Un număr de şase cadre didactice şi cercetători ştiinţifici din Serbia au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa cu lucrări ştiinţifice la Colocviul Internaţional EUROPA: Centru şi margine cooperare culturală transfrontalieră, ediţia a V–a/27-28 octombrie 2016.

Activitatea delegaţiei UVVG la manifestările menţionate, s-a bucurat de bune aprecieri din partea organizatorilor şi a realizat cu succes o prezentare a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, comunităţii româneşti din Voivodina, Serbia.

Prof. Vasile Man

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.