UVVG şi Ziua Mediului Înconjurător: „Haideţi să avem grijă în fiecare zi de planeta noastră”

UVVG şi Ziua Mediului Înconjurător: „Haideţi să avem grijă în fiecare zi de planeta noastră”

Silvicultura este disciplina care se ocupă cu studiul pădurilor și cu gospodărirea durabilă a acestora.

Studenții UVVG de la specializarea SILVICULTURĂ din cadrul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie a Universității de „Vest Vasile” Goldiş din Arad desfășoară în fiecare an practica de vară în Ocoale Silvice membre a Asociaţiei Administratorilor de Păduri din România cu care facultatea are un parteneriat de lungă durată, cum ar fi: Ocolul Silvic Horea Apuseni (Alba), Ocolul Silvic Sfânta Maria (Bihor) sau Ocolul Silvic Codrii Iancului Hălmagiu (Arad).

Pe langă aceste stagii de practică la ocoale silvice, studenţii îşi îmbănătaţesc cunoştinţele teoretice în Parcul Natural Lunca Mureşului, dar şi la baza proprie de la Grădina Universitară ,,Pavel Covaci” din Macea. De asemenea, studenţii şi cadrele didactice construiesc, împreună cu Asociația Summit, un refugiu montan pe vârful Gugu din Masivul Retezat. În timpul anului universitar, studenţii UVVG mai fac practică în cadrul fondurilor de vânătoare partenere, participând şi la acţiuni de împădurire, în cadrul campaniilor naţionale de primăvară sau de toamnă: ,,Luna Pădurilor”, se arată într-un comunicat de presă al UVVG Arad.

Şi pentru că pe 5 iunie se sărbătoreşte Ziua Mediului Înconjurător, studenţii şi cadrele didactice ale Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie Universității de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad doresc să transmită un mesaj: ,,Haideţi să avem grijă în fiecare zi de planeta noastră”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.