Va reveni ȘTRANDUL NEPTUN la gloria de altădată? Care sunt șansele și ce trebuie făcut

Va reveni ȘTRANDUL NEPTUN la gloria de altădată? Care sunt șansele și ce trebuie făcut

Pentru ca Aradul să beneficieze din nou de oaza de relaxare pe care o cunosc locuitorii săi de acum 10-15 ani, avem nevoie de măsuri urgente și de minim trei ani de dezvoltare, spun cei de la USR.

Actualul primar a câștigat alegerile locale pentru prima oară în 2004, cu promisiunea de a liberaliza intrarea pe ștrandul care atunci reprezenta o atracție locală și regională. Nu numai că nu s-a ținut de cuvânt dar a și condus spre dezastru un simbol al Aradului, aflat astăzi la limita supraviețuirii, cu aspect de lagăr, părăsit de agenții economici și de vizitatori, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Succesul ștrandului Neptun în perioada sa de glorie echivala cu până la 40.000 de vizitatori într-un weekend, aproximativ o sută de agenți economici cu o ofertă extrem de variată, fiind un pol de interes care mobiliza importante resurse financiare și care asigura venituri pentru numeroși arădeni.

Va fi nevoie de minim trei ani de muncă pentru a readuce ștrandul arădean pe drumul cel bun. Așa cum s-a dovedit, simpla acordare a accesului gratuit în zona comercială nu a avut efect. Se impun măsuri complexe, care să redea încrederea investitorilor că pot să facă afaceri pe ștrand, iar oamenilor că se vor putea bucura de atmosfera de altădată. USR își propune readucerea arădenilor pe ștrandul pe care l-am iubit cu toții înainte de administrația Falcă. În primul rând vom desființa gardurile de prost gust din prezent, vom acorda facilități și garanții celor care doresc să învestească. Vom face ordine și vom cheltui banii cu cap. Ștrandul trebuie organizat ca o afacere profitabilă, care să fie orientată spre cetățean. Arădenii care vor să petreacă vara împreună cu familia pe ștrand trebuie să o poată face contra unor tarife decente. Dacă gestionăm corect costurile, fără milioane aruncate pe lucrări proaste acest lucru este posibil, declară Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.