„Vă spun foarte DIRECT şi SINCER…” Veste CRUNTĂ despre VACANȚA de IARNĂ a românilor

„Vă spun foarte DIRECT şi SINCER…”  Veste CRUNTĂ despre VACANȚA de IARNĂ a românilor

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis un avertisment cât se poate de serios pentru românii care plănuiesc să meargă în vacanța de iarnă în alte țări, în contextul pandemiei de coronavirus.

Oficialul i-a sfătuit pe români să-și petreacă sărbătorile în țară.

„Vă spun foarte direct şi sincer: hai să ne uităm care e situaţia, nimeni nu ştie ce va fi într-o lună, două, trei. Nimeni. Deci riscul este să-ţi iei bilet, să plăteşti banii şi în final să nu ajungi acolo, cine doreşte să facă ceva mai bine rămâne în ţară şi organizează în ţară, să putem ce putem organiza, dar riscul de a face planuri cu plecat în alte ţări este unul semnificativ, fiecare face cum crede, dar trebuie să înţeleagă că există şi riscul ca ţara respectivă să impună restricţii, nu neapărat România, şi să nu poată să ajungă”, a spus Raed Arafat.

Avertismentul vine în contextul în care mai mult de jumătate dintre ţările Uniunii Europene, împreună cu Regatul Unit, apar cu roşu pe noua hartă europeană privind restricţiile de călătorie publicată de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.