Vaticanul CUMPĂRĂ lunar 500 de pachete de ţigări! Ce alte BENEFICII au prelații!

Vaticanul CUMPĂRĂ lunar 500 de pachete de ţigări! Ce alte BENEFICII au prelații!

Cupoane de combustibil și reduceri la țigările cumpărate de la magazinele din interiorul Vaticanului – sunt, poate, cele mai mici dintre beneficiile puse la dispoziţia cardinalilor.

500 de pachete de ţigări sunt livrate lunar Vaticanului, iar cardinalii primesc cupoane de combustibil, potrivit unui raport recent întocmit de ministrul Economiei de la conducerea Bisericii catolice.

200 de pachete beneficiază de o reducere de 20%, iar prelaţii se bucură de un preţ cu 15% mai mic în magazinele din interiorul Vaticanului, informează La Repubblica.

Detaliile au fost scoase la iveală într-o scrisoare semnată de secretarul general al Guvernaturii de la Vatican, părintele Fernando Vergez Alzaga. Scrisoarea îi era adresată cardinalului australian George Pell, cel care în februarie a fost desemnat de către Papa Francisc să supravegheze bugetul de cheltuieli.

„Eminenţă, vă transmit pe această cale cele mai calde felicitări pentru numirea dumneavoastră în funcţia de prefect al economiei. În acelaşi timp, am onoarea să vă informez câteva din din facilităţile de care beneficiază cardinalii Înaltului Scaun”, se arată în primele rânduri ale epistolei oficiale.

Unele voci din spatele uşilor de la Vatican susţin că ţigările şi combustibilul ar fi cele mai mici beneficii puse la dispoziţia cardinalilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.