„Veniți la cea de a ZECEA ediție a festivalului de la Bulci, în 3 și 4 august” – dialog cu folkistul Daniel Julean

„Veniți la cea de a ZECEA ediție a festivalului de la Bulci, în 3 și 4 august” –  dialog cu folkistul Daniel Julean

Ionel Costin: Atunci, în anul 2009, când s-a plecat la drum cu festivalul folk de la Bulci, nimeni nu credea că anii vor trece pe furiș și această manifestare împlineşte acum 10 ani.

Daniel Julean: Nu am lipsit la nici una dintre ediții. Nici nu știu cum a trecut timpul atât de repede. A fost frumos, public, artiști, organizatori. Sper ca acest festival să meargă mai departe mulți ani de aici înainte. Atmosfera, cred unică în țară, ne duce cu gândul la muzica anilor 60, 70, la tricouri viu colorate, la prietenie. Aici, flower power mai înseamnă, cred eu, un simbol al spiritului mereu tânăr, al libertăţii.

I.C.: Câteva cuvinte despre locul unde se desfășoară acest festival și unde vin, an de an, iubitori ai muzicii folk din trei județe: Hunedoara, Timiș și Arad.

D.J.: Locul este unul deosebit, la aproximativ 75 de kilometri de municipiul Arad, pe partea de Banat a râului Mureș. În imediata apropiere a castelului Mocioni, viceprimarul Ladislau Heleport a amenajat an de an platoul unde are loc festivalul. La cort, în mijlocul naturii, la foc de tabără și muzică bună, publicul uită de „confortul’’ orașului și vine aici pentru două zile frumoase.

I.C.: La cea de a X-a ediție pe scena de la festival vor urca nume cunoscute din lumea muzicii folk, artiști care sunt primiți cu brațele deschise oriunde în țară.

D.J.: Este vorba despre Mircea Vintilă, de care mă leagă o frumoasă prietenie. Apoi, o legendă a muzicii rock și folk de la noi, este vorba de Mircea Baniciu. Va fi prezent Marius Bațu, o voce și o chitară de neegalat, completează acest superb tablou Mircea Bodolan și Puiu Ivanițchi, doi veterani ai muzicii tinere. Vor mai urca pe scenă, printre alții, Maria Gheorghiu, Jul Baldovin, Didina Curea, Dinu Olărașu, Daniel Julean, Nelu Pitic & Trupa de Serviciu.

I.C.: Câteva dintre numele grele care sunt sigur că vor face din ediția cu numărul zece una de neuitat. Aşadar, veniți la Bulci în 3 și 4 august!

A consemnat,
Ionel Costin

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.