VERIFICĂRI la restaurante, terase, hoteluri și în mijloacele de transport în comun arădene. S-au aplicat SANCȚIUNI de peste 20.000 DE LEI

VERIFICĂRI la restaurante, terase, hoteluri și în mijloacele de transport în comun arădene. S-au aplicat SANCȚIUNI de peste 20.000 DE LEI

Sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate în ultimele 24 de ore, acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Au fost verificate 42 de restaurante, terase, unităţi de tip fast – food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 8 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală. Dintre acestea, 58 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă şi o amendă pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea.

„Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normelor de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, informează IPJ Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.