Vernisaj şi sesiune naţională de comunicări ştiinţifice „Administraţie Românească Arădeană”

Vernisaj şi sesiune naţională de comunicări ştiinţifice „Administraţie Românească Arădeană”

Evenimentele vor avea loc în 17 şi 20 mai, la Consiliul Judeţean Arad şi în sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad.

În 17 mai 1919, Armata Română, prin Regimentul  6 Vânători, a intrat pe calea cu acelaşi nume, dinspre Curtici şi a eliberat Aradul, instaurând Administraţia Românească. „Este una din marile momente istorice ale românilor din Arad, motiv pentru care am realizat expoziţia pe care o vernisăm chiar în 17 mai, începând cu ora 13, la Consiliul Judeţean Arad” – spune Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

Tot în această săptămână se va desfăşura şi cea de-a 12 – a ediţie a Sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice „Aradul – capitală politică a Marii Uniri”, manifestare ce va avea loc sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 09.00, în sala Ferdinand a Primăriei Arad. Evenimentul reuneşte zeci de cercetători, istorici şi oameni de cultură de la Academia Română, universităţile din Cluj, Timişoara, Iaşi, Oradea, Arad şi Sibiu. În cadrul manifestării se va lansa  volumul al XII – lea al cărţii „Administraţie Românească Arădeană” precum şi alte şapte cărţi.

„Administraţie Românească Arădeană” este o acţiune care se află în calendarul Centenarului Marii Uniri, calendar propus şi susţinut de Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad  şi Centrul Municipal de Cultură Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.