Veste bună: CRESC ALOCAŢIILE copiilor. De CÂND şi cu CÂT

Veste bună: CRESC ALOCAŢIILE copiilor. De CÂND şi cu CÂT

Veşti bune pentru părinți şi copii! Miercuri s-a promulgat legea prin care alocațiile vor creşte anual pentru a acoperi inflația.

Legea prevede majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei din data de 1 ianuarie 2020. Proiectul a fost adoptat în 15 octombrie, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaţilor.

Iniţiativa legislativă vizează completarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, se specifică în proiectul de lege.

Suma majorată a alocațiilor începând cu 01.01.2020 :

a) 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;

c) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.