Veste bună pentru agricultori! Sesiune prelungită pentru FINANȚAREA AGRICULTURII

Veste bună pentru agricultori! Sesiune prelungită pentru FINANȚAREA AGRICULTURII

Veste bună pentru agricultori! Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunţat prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investiţii pentru submăsura 4.2., până la 31 ianuarie, ora 16.00.

„Este o oportunitate de care agricultorii arădeni trebuie să profite, pentru că sunt bani europeni pe care i-am putea atrage spre judeţul nostru. Agricultura reprezintă un domeniu strategic, o resursă economică importantă, mai ales pentru Arad. Judeţul nostru are un potenţial agricol remarcabil şi cu o infuzie de capital, bani nerambursabili, putem să avem o agricultură mai performantă”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Proiectele din acest capitol (Submăsura 4.2 – Sprijin pentru investiţi în procesarea/ marketingul produselor agricole), sunt finanţate prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER – „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole”.

Alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2016, pentru măsura 2.4, a fost de 37,5 milioane de euro, valoarea maximă a sprijinului acordat fiind de până la 2.500.000 euro/proiect pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat. Până în acest moment, AFIR a primit 50 de solicitări de finanţare în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 31,7 milioane de euro.

Obiectivul general al Schemei de ajutor de stat GBER 4.2 vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii celor care realizează investiţii în sectoarele economice, eligibile, menţionate în Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.