VESTE BUNĂ pentru cei care PARIAZĂ

VESTE BUNĂ pentru cei care PARIAZĂ

Vestea bună pe care pariorii o aşteptau cu nerăbdare a fost confirmată de preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Gata cu statul la coadă pe la ANAF şi cu completarea declaraţiilor şi anexelor! Veniturile obţinute de la jocuri de noroc online se vor impozita direct la sursă, la fel cum se întâmplă în cazul pariurilor offline. Schimbarea propusă de ONJN a fost agreata atât de ANAF, cât şi de Remote Gambling Association, asociație care reprezintă operatorii de la distanţă.

„ONJN a propus de la începutul proiectului de lege impozitarea la sursă, din două motive: primul, se face o mai bună şi mai rapidă colectare la buget, al doilea, atât operatorii, cât şi jucătorii, dar şi autoritatea (ANAF) ar fi scăpat de operaţiuni şi documente inutile. Din păcate, principiul European este ca fiecare contribuabil să-şi declare sumele încasate şi datorate. La propunerea noastră, la momentul iniţierii proiectului de lege, s-a opus Remote Gambling Association (RGA), asociaţia care reprezintă în Consiliul Consultativ de pe lângă ONJN operatorii de jocuri de noroc la distanţă. În urma situaţiilor apărute ulterior, din discuţiile avute cu reprezentanţii operatorilor la distanţă şi cu RGA, precum şi la nivel de experţi, cu ANAF, concluzia unanim acceptată a fost că la următoarea modificare a Codului Fiscal să se schimbe şi modalitatea de reţinere la sursă a acestui impozit datorat de jucători”, a declarat Odeta Nestor.

Chiar și așa, în data de 25 mai 2017, pariorii vor trebui, totuşi, să meargă să-şi declare veniturile obţinute în 2016 din jocuri de noroc online.

Deşi jucătorii români migraseră spre online, aşa-zisul scandal al pariurilor şi amenzile primite de jucători ca urmare a unei confuzii de proporţii, i-a determinat pe foarte mulţi pasionaţi să se limiteze la agenţiile stradale. Teama de a fi amendaţi şi neclaritatea care a planat în ultimul an în jurul acestui subiect i-a determinat pe cel puţin 8% dintre pariori să renunţe, în 2016, la pariurile pe internet.

Cu toate acestea, specialiştii sunt convinşi că industria pariurilor online urmează să înregistreze o creştere în următorii ani, mai ales datorită numeroaselor eforturi pe care le fac anumiţi operatori pentru a se apropia de jucătorii români.

Sursa: ziare.com

 

  1. […] Conform datelor oficiale, in ultimii 7 ani, pana in 2016 inclusiv, veniturile generate de casele de pariuri sportive au crescut de peste 4 ori, ajungand la peste 1,5 miliarde lei. Pentru 2017, cel mai […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.