Veste BUNĂ pentru locatarii de la blocuri: NU VOR MAI PLĂTI pentru ce NU CONSUMĂ

Veste BUNĂ pentru locatarii de la blocuri: NU VOR MAI PLĂTI pentru ce NU CONSUMĂ

După un an de zile de sesizări peste sesizări adresate instituțiilor abilitate, Uniunea Locală a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad a obligat Compania de Apă Arad să renunțe la facturarea consumului estimat de apă în ceea ce privește blocurile de locuințe.

Astfel, Compania de Apă va factura, de acum înainte, consumul real de apă din asociațiile de proprietari sau locatari.

Anunțul a fost făcut zilele trecute de reprezentanții companiei. „În cazul imobilelor de tip condominiu, unde există mai mulți consumatori, angajații CAA vor citi lunar contoarele de branșament. Facturarea se va face, în aceste cazuri, în baza consumului de apă real și nu estimat. Dacă acest lucru nu este posibil, facturarea urmează a se face în una din modalitățile cuprinse în art. 12 din contractele de furnizare a serviciilor de apă și de canalizare semnate cu utilizatorii serviciului.  În situația în care facturarea s-a făcut prin altă modalitate decât citirea contorului, se va proceda la regularizarea consumului la următoarea citire”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă Arad, în care se mai aduc următoarele precizări: „Citirea lunară a apometrelor nu va duce la eliminarea diferenței între consumul înregistrat de contorul de branșament al asociației de proprietari și suma contoarelor individuale din apartamente. Trebuie făcută următoarea precizare: Compania de Apă Arad încheie  contracte cu asociațiile de proprietari, ca persoane juridice și nu cu consumatorii individuali.  Angajații Companiei citesc indexul contorului de branșament al asociației de proprietari. În urma citirii, se va factura consumul de apă înregistrat de acest contor de branșament și nu prin însumarea indexurilor contoarelor de apartament. În cadrul asociației de proprietari, contoarele individuale sunt repartitoare de costuri și fac parte din altă clasă de precizie decât contoarele de branșament”.

Trebuie spus că reprezentanții Companiei de Apă „s-au dat pe brazdă” abia după ce ANRSC, organismul de reglementare în domeniu, a solicitat ca facturarea să aibă loc în baza citirii contoarelor, nu în baza unui consum estimat, lucru subliniat și de Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad. Aceasta le-a mulțumit președinților asociațiilor de proprietari din Arad care au susținut demersurile Uniunii în efortul de a determina Compania de Apă Arad să factureze consumul real.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.