VESTE BUNĂ pentru ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE. Acum îşi pot RECUPERA BANII plătiţi pe TAXE ŞI IMPOZITE în statul adoptiv

VESTE BUNĂ pentru ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE. Acum îşi pot RECUPERA BANII plătiţi pe TAXE ŞI IMPOZITE în statul adoptiv

Românii care au lucrat legal în străinătate au dreptul să primească înapoi banii ce au fost plătiţi în plus sub formă de taxe şi impozite în statul adoptiv, informează România Liberă.

Pentru acest lucru, trebuie să deţină documente, fişe fiscale, chitanţe care să demonstreze calitatea de contribuabili şi să depună un dosar la biroul fiscal în ţara în care au lucrat. Înainte de asta, nu trebuie să neglijeze termenele de solicitare a impozitelor plătite în avans şi pe câţi ani pot fi returnaţi retroactiv.

Românii pot recupera aceste taxe, deoarece, în marea majoritate a statelor dezvoltate, cotele de impozit pe venit nu sunt procentuale ca în România, ci sunt diferenţiate pe categorii de venituri şi de cele mai multe ori sunt progresiv aplicate pe diverse plafoane de venit anual. Astfel, cu cât sistemul de impozitare este mai complex, cu atât mai mult există posibilitatea plătirii în plus a unor impozite de către un contribuabil, care pot fi recuperate doar la solicitarea sa, pentru că statele nu le rambursează automat.

Înainte să solicite recuperarea impozitului plătit într-un alt stat, un român trebuie mai întâi să ştie:

–  care sunt termenele de solicitare a impozitelor plătite în avans;

–  care sunt formularele-tip pe care să le completeze;

–  care sunt documentele originale pe care trebuie să le anexeze la dosar;

–  care este adresa unde poate solicita restituirea impozitelor.

Apoi, trebuie să execute următoarele:

–  să trimită/depună dosarul la biroul fiscal respectiv;

–  să fie disponibil pentru orice solicitări ale biroului fiscal respectiv ce pot ­apărea în cursul procesului de restituire;

–  să cunoască foarte bine limba ţării res­pective pentru a putea păstra cores­pondenţa cu biroul fiscal din străinătate.

Sursa: România Liberă

  1. In sfarsit o informatie utila

    Raspunde
  2. Eu cam nu cred asa ceva eu am 15 ani lucrați in Italia nu cred ca exista asa ceva lege fiecare țara are legea ei

    Raspunde
    • Aceasta lege a fost si mai exista astazi in italia , Dute la officiul INPS ,de care apartii in Italia si CERI sa-ti de-a toate impozitele platite ,depui o cerere, dar in schimb trebuie sa completezi un formular in care tu nu mai ai dreptul la pensie in Italia, si nu mai ai nici dreptul la munca ..Cine se retrage definitiv,poate sa -o faca…

      Raspunde
  3. Prosti sunteti ma…dar in fiecare an nu iti faci declaratia de venit idiotule si in functie de cat ai cotizat ori primesti inapoi ori mai da-i…nu mai inbarligati lumea idiotilor,stiti voi cacanarii din tara care nu isi misca bucile alea obeze din scaun , cum sunt legile in alte tari…daca se da ordin sa fie inpuscati idiotii veti murii primii.

    Raspunde
  4. De asta Romania e la nivelul la care e, sunteti buni sa va criticati unii pe altii… Sa va fie rusine…

    Raspunde
  5. mai nou in 2017 inps a distribuit prin posta o scrisoare portocalie la toti cei care au contribuit,cu perioda si importul .acea scrisoare convalideaza toata contributia celor care lucreaza in regula.cu aceasta scrisoare te poti adresa CGIL in romania pentru rambursare.

    Raspunde
  6. Sant Adrian am lucret 5 ani vreau sami retrag contributele cum pot sa primesc de la statul italian contributele si cum sa procedez

    Raspunde
  7. Salve . Am auzit de la un coleg – au sistat sa mai dea inapoi ceva banuti de la extra taxele lor. Mafioti . Ciao . Eu am aplicat la DENDAX sa-mi calculeze si sa se zbata ei ptr returnare . Pin acu , ba cica nu au mai ajuns ceva acte -la urma , nu stiu cat sunt de seriosi .Cred ca astept d vreo 2 ani. Ciao si Bafta

    Raspunde
  8. Bătaie de joc nu primiti nimic!

    Raspunde
  9. Buna tuturor, ma poate ajuta cineva si pemine cu recuperarea impozitelor din elvetia va rog. nu stiu mai exactla care birou trebu trebuie sa trimit actele. Multi spun la birou fiscal dar in Elvetia sun multe birouri fiscale.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.