Veste bună: „Săgeata Verde” reintră în circulație! De CÂND se va întâmpla și cum se pot face REZERVĂRI

Veste bună: „Săgeata Verde” reintră în circulație! De CÂND se va întâmpla și cum se pot face REZERVĂRI

Săgeata Verde, primul tren electric care a circulat vreodată pe teritoriul României de astăzi şi al optulea din lume, va fi repus în circulație.

Trenul va fi pus la dispoziția turiștilor începând de duminica viitoare, urmând să efectueze pentru început curse duminicale pe ruta Arad – Ghioroc, au anunțat autoritățile județene.

În data de 18 iunie, la ora 10, prima cursă a Săgeții Verzi pleacă înspre Podgoria Aradului, din stația de tramvai Kaufland de la Micălaca. Săgeata Verde va opri și în Vladimirescu și Sâmbăteni.

Doritorii trebuie să își rezerve locul în vagon, având în vedere capacitatea garniturii. Un bilet va costa 20 de lei și va include călătoria cu Automotorul Ganz restaurat pe ruta Arad – Ghioroc, intrarea la Muzeul Transportului Arădean, intrarea la Muzeul Vinului și călătoria retur, care se va face ori cu trenul istoric, ori cu un tramvai de linie.

„Este un demers al nostru de a crea obiective atractive pentru turiști în județul Arad. Sigur că această inițiativă se leagă foarte bine de intențiile Primăriei Ghioroc de a transforma zona într-o stațiune de interes local. Sunt foarte entuziasmat de acest început și sper să ducem acest demers mai departe și să refacem din Săgeata Verde o marcă a Aradului. Țin să spun că atât lansarea Săgeții Verzi ca obiectiv turistic cât și deschiderea Depoului Ghioroc ca Muzeu al transportului s-au realizat în urma unei colaborări între instituții. Alături de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Judeţean, în acest parteneriat au venit Compania de Transport Public Arad și Complexul Muzeal Arad”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Informaţii suplimentare se pot obţine şi rezervări de bilete se pot realiza pe portalul www.sageataverde.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.