Românii pot scăpa de recuperatorii de credite, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că persoanele juridice nu pot fi reprezentate în instanţă de alte persoane juridice.
Concret, băncile, firmele de leasing sau alte societăţi creditoare care au apelat la firme de recuperatori de creanţe vor pierde în instanţă dacă datornicii vor invoca lipsa calităţii procesuale a respectivelor firme mandatate pentru punerea în aplicare a executărilor silite.
„În interpretarea şi aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19 martie 2018”, se arată în decizia de zilele trecute a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Lasă un comentariu