Veste CRUCIALĂ pentru românii cu credite în EURO

Veste CRUCIALĂ pentru românii cu credite în EURO

În contextul în care foarte mulți români au contractat credite în moneda europeană, analiştii Erste Group Research vin cu vești îmbucurătoare pentru aceștia.

Astfel, se aşteaptă la un anume grad de stabilitate a cursului euro faţă de leul românesc, ca urmare a infuziei de lichidităţi pompate de Banca Centrală Europeană.

Totuşi, situaţia se poate deteriora oricând, ca urmare a riscurilor geopolitice.

„Ne aşteptăm ca euro să se tranzacţioneze între 4,4 şi 4,5 lei în cea mai mare parte a acestui an, dar sub supravegherea atentă a băncii centrale şi sub regimul de flotare administrată” la care aceasta supune evoluţia monedei româneşti, scriu analiştii Erste Group Research, în cel mai recent raport privind piaţa valutară.

Analiştii Erste cred că leul ar trebui să câştige „ceva putere, ţinând cont de campania iminentă de relaxare monetară a Băncii Centrale Europene”, respectiv de infuzie în pieţe a 60 de miliarde de euro lunar, prin achiziţia de titluri de stat emise în euro.

Acest exces de lichiditate slăbeşte moneda europeană. Pe de altă parte, moneda europeană este slăbită şi de puterea în creştere a dolarului, ca expresie a revenirii economiei americane.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.