Veste de ULTIMĂ ORĂ pentru POSESORII DE MAȘINI DIESEL

Veste de ULTIMĂ ORĂ pentru POSESORII DE MAȘINI DIESEL

Posesorii de mașini pe motorină se pot bucura întrucât una din modificările Codului Fiscal adoptate ieri de Camera Deputaţilor este eliminarea supra-accizei la carburanţi, astfel că prețul motorinei se va ieftini.

Gândită de Liviu Voinea ca o sursă suplimentară de venit, taxa de 7 cenți/litru de carburant i-a dat peste cap calculele ministrului pentru buget: în loc de plus 50 milioane de euro/lună, statul a încasat – 11 milioane de euro, în prima lună de la introducere.

Conform calculelor făcute de Voinea, supra-acciza trebuia să aducă suplimentar la bugetul de stat încasări de aproape 500 de milioane de euro/an, luând în calcul un consum anual de 6-7 mld. litri. Doar că în prima lună de aplicare a taxei (1 aprilie – data de aplicare, n.r), încasările din acciză în loc să fie mai mari cu 50 de milioane de euro au fost mai mici cu 11 milioane euro decât cele din luna anterioară, conform calculelor realizate de Uniunea Transportatorilor Rutieri, în baza datelor comunicate de Institutul Național de Statistică.

„Nu a fost un proiect bun, pentru că nu am reușit să deblocăm procedurile și să investim efectiv banii. Ne-a ajutat la un spațiu fiscal. Ca să poți să începi o procedură, trebuie să arăți că ai banii, altfel Comisia Europeană și FMI ne spuneau foarte clar: taie, nu poți să pui atât la CNADNR”, a precizat premierul Victor Ponta, la Digi24.

FOTO: telegraph.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.