Veste EXTRAORDINARĂ: Aradul va avea UN SPITAL NOU

Veste EXTRAORDINARĂ: Aradul va avea UN SPITAL NOU

Aradul va avea un spital nou, chiar în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Astăzi este chiar un moment deosebit pentru judeţul Arad! Am început pregătirile concrete pentru construirea noului Complex de Pediatrie al judeţului Arad!” – a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, care a condus o şedinţă importantă pentru construirea noului Complex Pediatric.

Complexul va cuprinde sub acelaşi acoperiş secţiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie Infantilă, într-o clădire care va avea cinci niveluri. Lucrarea depăşeşte 40 de milioane de euro şi este cuprinsă pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii.

La şedinţa de astăzi au participat preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca şi Sergiu Bîlcea, conducerile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Direcţiei de Sănătate Publică, Universităţii „Vasile Goldiş”, directorii executivi ai Consiliului Judeţean şi Serviciul de Management al Spitalelor, din cadrul Consiliului Judeţean.

Au fost luate în discuţie etapele investiţiei, pornind de la punerea la dispoziţie a terenului necesar, prin mutarea unor compartimente şi curăţarea terenului necesar eliberării avizelor tehnice. Preşedintele Consiliului Judeţean a solicitat conducerii Spitalului termene şi responsabili pentru fiecare pas care se va realiza în vederea finalizării noii construcţii.

Şedinţa a avut un caracter tehnic, concentrându-se pe aspectele de proiectare şi organizare a lucrărilor.

Vă reamintim că în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Arad au fost alocate fonduri pentru începerea documentaţiei tehnice a noului Complex de Pediatrie.

CJA asigură cadrul financiar pentru funcţionarea şi dezvoltarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad din anul 2010, când Guvernul a predat unitatea medicală administraţiei judeţene. De atunci, au fost alocate fonduri importante, doar Consiliul Judeţean a direcţionat peste 22 de milioane de euro din bugetul propriu şi proiecte europene pentru investiţii în clădiri şi aparatură.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.