VESTE MULT-AȘTEPTATĂ: Zsolt Torok A FOST EVACUAT de pe munte

VESTE MULT-AȘTEPTATĂ: Zsolt Torok A FOST EVACUAT de pe munte

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ultimul alpinist român rămas în Tabăra de Bază de pe versantul sudic al muntelui Everest a fost evacuat, joi, cu ajutorul unui elicopter. Zsolt Torok a fost transportat în satul Pheriche, prima etapă în drumul către Kathmandu (capitala Nepalului). Parcursul va fi continuat mâine. ‪

„Într-o ultimă convorbire cu Zsolt de acum cateva minute i-am explicat situaţia creată şi a luat decizia de a se deplasa prin mijloace proprii către Gorakshep şi ulterior Lukla. Este într-o stare mai bună decât ieri şi caută soluţii de evacuare. Menţionez că autorităţile române din MAE, ambasada din New Delhi, s-au mobilizat exemplar pentru rezolvarea situaţiei, dar nebunia care este acum în Nepal creează probleme serioase de comunicare”, a precizat, în jurul prânzului, traker-ul Marius Iliescu pe Facebook.

„În urmă cu aproximativ o oră (14.55 n.r.) Zsolt a fost luat din tabăra de bază şi a fost dus din câte am înţeles în Periche. Justin spune că are confirmarea de la Nima Gombu Sherpa. Important este că a plecat din acea zonă care este epuizantă din toate punctele de vedere. Alte informaţii deocamdată nu sunt”, a mai scris Iliescu.

  1. Cand mergi acolo… ti-o cam cauti, asa ca hai sa ne doara in 14 de idiotii astia. Parerea mea…

    Raspunde
  2. doamne ajuta sa ajunga acasa in Rominia si sa fie sanatos

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.