Veste TRISTĂ pentru socialiștii din întreaga lume: A MURIT Fidel Castro

Veste TRISTĂ pentru socialiștii din întreaga lume: A MURIT Fidel Castro

„Comandantul Revoluţiei Cubaneze a decedat vineri la ora 22,29” (n.r. – sâmbătă, 5,29, ora României). Anunţul a fost făcut de fratele său Raul Castro, la televiziunea publică din Cuba.

Liderul istoric al Cubei, una dintre personalitățile care au marcat secolul XX, avea 90 de ani.

Fidel Castro a fost liderul Revoluţiei Cubaneze. El a deţinut funcţia de premier al Cubei în perioada 1959 – 1976 şi pe cea de preşedinte, între 1976 şi 2008.

În 2008, i-a predat puterea fratelui său, Raul Castro, care a a introdus o serie de reforme specifice economiei de piaţă şi a acceptat normalizarea relaţiilor cu Statele Unite.

În luna aprilie, într-o rară apariţie publică, Fidel Castro a declarat: „În curând voi împlini 90 de ani. Nu mi-ar fi trecut niciodată prin minte această idee. Nu am făcut niciun efort pentru asta, este ironia sorţii. În curând, voi fi ca toţi ceilalţi”.

„Nu m-am născut politician. Dar, încă din tinereţe, am observat lucruri care mi-au rămas în minte, care m-au ajutat să înţeleg realităţile din jurul meu”, spunea Fidel Castro la un moment dat, citat de BBC.

Lider charismatic, Fidel Alejandro Castro Ruz s-a născut pe 13 august 1926 în oraşul cubanez Birán. A preluat puterea în Cuba în anul 1959, menţinându-se în fruntea administraţiei de la Havana timp de 49 de ani.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.