VESTEA PROASTĂ a săptămânii pentru șoferi: O lege nouă te lasă FĂRĂ PERMIS!

VESTEA PROASTĂ a săptămânii pentru șoferi: O lege nouă te lasă FĂRĂ PERMIS!

După intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, șoferii au parte de încă o veste proastă. O lege nouă ar putea să îi lase fără permis.

Oficialii de la Rutieră au susţinut de-a lungul timpului că în ţara noastră nu există o strategie concretă de colectare a amenzilor aplicate conducătorilor auto. Așa încât, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gyorgy Attila, a propus un proiect de lege care a ajuns deja pe masa deputaţilor şi care va intra în dezbatere în perioada următoare. Noul proiect de lege prevede un termen-limită până la care şoferii care au primit sancţiuni pentru că au încălcat regulile de circulaţie trebuie să le plătească. Şoferii vor fi introduşi într-un sistem informatic care va ţine evidenţa amenzilor şi a termenelor scadente. Cei care nu își vor achita contravaloarea amenzii până la acest termen, vor rămâne fără permis.

Potrivit actualului Cod Rutier, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenţiei jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege. Cu toate acestea, potrivit statisticilor, doar 26% din şoferii români îşi plătesc amenzile rutiere.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.