Vești bune, CRESC salariile! Cine sunt românii care se vor bucura de MAI MULȚI BANI

Vești bune, CRESC salariile! Cine sunt românii care se vor bucura de MAI MULȚI BANI

Mai mulți români care sunt plătiți in fonduri publice se vor bucura de noi majorări salariale.

Potrivit OUG 41/2018 pentru modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, care a fost adoptată de Camera Deputaților, se vor aplica majorări salariale pentru o serie de categorii de personal.

Este vorba despre personalul încadrat pe funcţiile de inspector şcolar general adjunct, inspector şcolar de specialitate şi inspector şcolar, care vor primi o majorare de 20%. De asemenea, personalul didactic din învăţământul special şi special integrat, precum şi din centrele judeţene de resurse şi de asistenţă educaţională, respectiv Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi din structurile coordonate, monitorizate şi evaluate de către acestea, beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază. Pentru personalul didactic din învăţământ, precum şi pentru personalul didactic de conducere se va acorda un spor de „solicitare neuropsihică”, ce va consta în 10% din salariul de bază.

Cei care sunt angajați la universitățile de stat vor primi indemnizație de hrană începând cu luna mai 2019.

Se anunță majorări și pentru personalul medical și pentru cei care lucrează în cadrul serviciilor județene de ambulanță.

Potrivit legii, și personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale se va bucura de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.

Va crește și salariul personalului de specialitate criminalistică din INEC, cu 5%, respectiv 10%.

 

 

 

 

  1. […] Veste bună acum la început de primăvară. Mai mulți români care fac parte din categoria bugetarilor, se vor bucura de noi majorări salariale. Conform OUG 41/2018 pentru modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, care a fost adoptată de Camera Deputaților, se vor aplica majorări salariale pentru o serie de categorii de personal, scriu cei de la newsar.ro […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.