VEŞTI BUNE! Mii de români NU mai sunt nevoiţi să PLĂTEASCĂ acest IMPOZIT

VEŞTI BUNE! Mii de români NU mai sunt nevoiţi să PLĂTEASCĂ acest IMPOZIT

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect care îi scuteşte pe unii români de plata unor impozite.

Este vorba de modificarea Codului Fiscal, în așa fel încât persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România în perioada 6 septembrie 1940-6 martie 1945 din motive etnice, să nu mai plătească unele impozite locale.

Scutirea impozitului rămâne valabil și în cazul transferului proprietății către copii acesora.

Potrivit bugetul.ro, propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea art.9 din Ordonanţa Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice are ca obiect de reglementare stabilirea unor noi categorii de beneficiari ai scutirii de la plata unor impozite locale.

Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport pentru clădirea şi terenul aferent folosite ca domiciliu, precum şi pe mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 şi 5 din Decretul-lege nr. 118/1990 şi a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999, aprobată prin Legea nr. 189/2000. Scutirea rămâne valabilă şi în cazul transferului proprietăţii către copiii acestor categorii de beneficiari, prevede proiectul.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.