Vești bune pentru angajați! Mai multe ZILE LIBERE pentru români!

Vești bune pentru angajați! Mai multe ZILE LIBERE pentru români!

Veste bună pentru angajații din România. Aceștia s-ar putea bucura, în curând, de mai multe zile libere și asta după ce un deputat a propus ca în cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu cele de weekend, zilele libere să fie acordate în următoarele zile lucrătoare.

Deputatul Gheorghe Udriște a inițiat în acest sens o inițiativă legislativă de modificare a art. 139 din Codul Muncii. „În cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, acestea se vor efectuă în următoarea zi lucrătoare”, prevede proiectul.

„În funcție de anul calendaristic, nu puține sunt situațiile în care un procent semnificativ din zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, astfel că cetățenii nu beneficiază de drepturile lor legale, de prevederea articolului 139 alin. (1). Propunerea legislativă privind completarea art.139 din Codul Muncii are că scop clarificarea cadrului legislativ aflat în vigoare, astfel încât, în cazul în care zilele libere coincid cu zilele de repaus săptămânal, respectiv sâmbătă și duminică, să fie efectuate în următoarea zi lucrătoare”, a explicat inițiatorul în expunerea de motive.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.