Vești bune pentru români! Vor putea beneficia de VOUCHERE PENTRU CUMPĂRĂTURI

Vești bune pentru români! Vor putea beneficia de VOUCHERE PENTRU CUMPĂRĂTURI

Românii ale căror venituri nu le permit să își asigure traiul zilnic, vor putea primi bani în plus pentru a-și cumpăra mâncare.

Aleșii lucrează la un act normativ prin care persoanele cu venituri mici vor putea beneficia de un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente.

„Statul este obligat prin Constituție să asigure traiul zilnic al cetățenilor săi, dar din păcate la noi nu se prea întâmplă acest lucru. Mulți români nu au ce să mănânce, întrucât veniturile lor sunt extrem de mici. Trebuie să intervenim cumva pentru ca toți oamenii să poată mânca, cât de cât bine în țara asta. Dacă legea la care lucrăm va fi votată, atunci, fiecare român va putea să se hrănească, nu la standarde înalte, dar măcar normal. Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimentele acelor români care nu își permit nu este un efort bugetar pentru România”, a precizat pentru ziarul Libertatea, unul dintre inițiatorii proiectului.

De aceste vouchere ar urma să beneficieze și pensionarii cu venituri mici, dar și alte categorii sociale care nu înregistrează niciun fel de venit. „Bonurile de mâncare” ar urma să fie distribuite prin intermediul primăriilor.

Pentru a putea beneficia de aceste vouchere, cei fără venituri vor trebui să muncescă câteva zile în folosul comunității, în funcție de cât stabilește primăria de care aparțin.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.