VEȘTI BUNE pentru ȘOFERI! De ASTĂZI intră în vigoare MODIFICAREA

VEȘTI BUNE pentru ȘOFERI! De ASTĂZI intră în vigoare MODIFICAREA

Șoferii români erau până acum amendați din cauza unei reguli pe care mulți o consideră „aberantă”.

Este vorba despre norma potrivit căreia șoferii sunt amendați și rămân și fără certificatul de înmatriculare dacă nu prezintă în original, pe hârtie, polița RCA. Acest lucru se întâmplă chiar dacă au plătit online asigurarea de răspundere civila. Amenda este cuprinsă între 1.000 – 2.000 de lei.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea și completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România în ceea ce privește articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, care intra în vigoare în data de 10 septembrie.

Astfel, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, la articolul 10, punctul 11, se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

  • litera a) polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • litera b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

Totodată, în cadrul aceluiași articol, a fost introdusă litera c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării, anunță ASF.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.