VEŞTI BUNE! Românii vor PRIMI 460 de lei lunar

VEŞTI BUNE! Românii vor PRIMI 460 de lei lunar

Ministerul Muncii a inițiat un proiect prin care părinții vor primi 460 de lei pentru fiecare copil aflat la creşă.

Acesta reprezintă totuşi o majorare cu doar 10 lei față de tichetul de creşă de până acum, în valoare de 450 de lei.

Art. 1.– Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie 2019, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozițiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, este de 460 lei.

Art. 2.– Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 și martie 2020.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creșă nu poate depăși suma de 450 de lei pentru o lună, pentru fiecare copil aflat la creșă, potrivit prevederilor în vigoare.

Valoarea nominală a unui tichet de creșă este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 100 lei.

Salariații care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă, vor primi lunar tichete de creșă.

Acestea pot fi utilizate strict doar pentru plata taxelor la creșă unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie.

Asistenții maternali profesioniști sau persoanele la care este găzduit copilul și pentru care s-a aplicat măsură plasamentului în regim de urgență nu pot beneficia de aceste tichete de creșă.

În momentul de față fiecare copil care merge la creșă va primi tichete în valoare de 450 de lei

Tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutorul financiar acordat părinților care revin la lucru înainte de terminarea concediului maternal.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.