VEȘTI PROASTE! Cu cât se va SCUMPI CURENTUL de la 1 Ianuarie

VEȘTI PROASTE! Cu cât se va SCUMPI CURENTUL de la 1 Ianuarie

Anul 2021 vine cu scumpiri la energia electrică, anunță ANRE.

Facturile se vor majora, ca urmare a propunerii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei de a crește tarifele de distribuție pentru toate cele opt companii de distribuție zonale.

Astfel, la un consum de 100 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii crește cu aproximativ 2 lei. La această scumpire se adaugă o a doua, venită din liberalizarea pieței energiei programată tot la 1 ianuarie.

La un consum mediu lunar de 300 KWh, facturile (în prezent în valoare de aproximativ 170-180 lei) vor crește cu sume cuprinse între 55 de bani și 5 lei, conform calculelor Profit.ro.

La un consum de iarnă, de 1.000 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii care se află în zonele deservite de Enel (E-Distribuție) se va majora cu 1,85 lei ( 1,56 lei + TVA, în București, Ilfov, Giurgiu), cu 6,71 lei (5,64 lei + TVA, în Dobrogea) și cu 3 lei (2,59 lei + TVA, în Banat). La același consum, populația deservită de E.ON (Moldova, prin distribuitorul Delgaz Grid) va achita o factură mai mare cu 1,52 lei (1,28 lei + TVA), mai arată sursa citată.

Ca urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019, declară reprezentanți ai ANRE.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.