VEȘTI PROASTE de la șeful DSU: „Cel puțin până la PRIMĂVARA sau VARA anului viitor NU vom sta liniștiți”

VEȘTI PROASTE de la șeful DSU: „Cel puțin până la PRIMĂVARA sau VARA anului viitor NU vom sta liniștiți”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre vaccinul împotriva noului coronavirus și a venit și cu vești proaste privind evoluția cazurilor.

Acesta spune că până anul viitor în primăvară, sau chiar vară, nu vom scăpa de virus și nu vom reveni la normalitate.

De asemenea, șeful DSU susține că România va primi dozele necesare de vaccin în momentul în care se va începe distribuirea la nivel european.

„Eu nu mă aştept la o vaccinare în masă înainte de februarie-martie dacă vaccinul începe să fie vândut şi distribuit la început de an. Este o problemă de logistică foarte serioasă. Va trebui organizare pe plan mondial și bineînțeles (…) cantitățile care vor fi distribuite. România, din fericire, face parte dintr-un mecanism european și va beneficia pe baza unui mecanism de achiziție european. Deci nu suntem singuri în această situație și asta este foarte bine. Ministerul Sănătății știe exact ce se întâmplă din minut în minut și la momentul în care va începe distribuirea vaccinului vom fi contactați și bineînțeles vom primi partea noastră din fiecare tranșă care este împărțită la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Arafat.

„Din punctul de vedere al modului în care va evolua virusul, eu cred că cel puțin până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniștiți. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care mulți ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieșim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară”, susține șeful DSU.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.