VEȘTI PROASTE pentru români! ADIO VACANȚE all-inclusive în Grecia

VEȘTI PROASTE pentru români! ADIO VACANȚE all-inclusive în Grecia

În Grecia există sute de hoteluri all-inclusive. Populare în rândul familiilor care vor să beneficieze de o vacanţă de vis cu un buget redus, ele sunt un coşmar pentru micii afacerişti care dau faliment. În locul restaurantelor locale, turiştii preferă să stea în complex, unde nu mai au de plătit nimic în plus.

Noul lider al guvernului elen, Alexis Tsipras, a declarat, însă, război pachetelor all-inclusive, pe care le consideră nocive pentru economia locală.

Tsipras crede că sejururile cu băuturi şi bufetele nelimitate „îndepărtează turiştii de economia locale” pentru că îi ţin în hotel şi departe de micile afaceri, conform dailymail.co.uk.

Noul premier al Greciei a propus ca acest tip de turism, care s-a dezvoltat în ultimii ani, să fie redus drastic.

Contractele de vânzare a terenurilor publice dezvoltatorilor de complexuri turistice ar putea fi interzise, iar valoarea TVA-ului ar putea fi mărită pentru proprietarii hotelurilor deja existente.

Noul regim susţine că nu vrea să interzică direct vacanţele all-inclusive, dar vrea să încurajeze o trecere de la acest tip de sejur la modelul tradiţional de vacanţă în care turiştii apelează la baruri şi restaurante locale.

Preşedintele Confederaţiei de Turism Elene, Andreas Andreadis, a declarat că mărirea taxelor ar fi un fel de sinucidere pentru Grecia.

Un sejur all-inclusive de o săptămână, oferit de agenţiile de turism din România, costă între 200 şi 600 de euro, în funcţie de hotel (trei, patru sau cinci stele).

Syriza, partidul antiausteritate radical de stânga, a câştigat alegerile legislative de duminică, 25 ianurie, din Grecia, cu 36% din voturi. Liderul acestuia, Alexis Tsipras (40 de ani), a fost desemnat premier, devenind cel mai tânăr prim-ministru grec din ultimii peste 150 de ani.

El a promis că va renegocia reeşalonarea împrumutului de la Banca Europeană şi Uniunea Europeană de 240 de miliarde de euro şi va răsturna multe din reformele din 2010, cerute de creditorii din UE pentru a menţine Grecia pe linia de plutire. Tsipras le-a promis grecilor că va negocia cu Germania în interesul lor luând în calcul inclusiv ieşirea din Zona Euro, din care face parte.

Foto: klix.ba

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.