Vești PROASTE pentru români! Pensii ÎNGHEȚATE, sporuri și vouchere de vacanță, TĂIATE

Vești PROASTE pentru români! Pensii ÎNGHEȚATE, sporuri și vouchere de vacanță, TĂIATE

Se anunță un an greu pentru români. Pensiile vor crește abia anul viitor, iar o parte din sporuri și voucherele de vacanță vor fi tăiate.

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022, se vor indexa cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu: Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat multe anomalii, discrepanțe la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura calculului punctului de pensii, care să facă dreptate. Procedura de recalculare urmărește ca, dacă un pensionar are o contribuție similară, să aiba aceeași pensie indiferent de anul în care s-a pensionat”.

De asemenea, Orban spune că prefecții vor rămâne fără sporul de 30%, iar în ceea ce privește celelalte tipuri de sporuri, se va lua o „decizie justă” în urma unor analize.

Bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanță, dar le pot folosi pe cele rămase de anul trecut și în 2021.

„Rămân valabile voucherele de vacanță emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vouchere care sunt valabile în cursul anului 2021. Se va lua o decizie la nivel guvernamental”, spune Ludovic Orban, liderul PNL.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.