Vicepremierul Ungariei: „Sprijinim autonomia fiindcă NI SE CUVINE”

Vicepremierul Ungariei: „Sprijinim autonomia fiindcă NI SE CUVINE”

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt respinge acuzaţiile Ministerului de Externe al României de imixtiune a Ungariei în politica internă a României şi consideră că Guvernul ungar este îndreptăţit să sprijine autonomia maghiarilor din Diaspora.

„Guvernul ungar sprijină cu toate resursele aspiraţiile autonomiste ale maghiarilor din Diaspora. Unele concepţii ale autonomiei trebuie elaborate de comunităţile în cauză, iar Guvernul ungar o va sprijini pe cea elaborată de comunitate în scopul supravieţuirii”, a declarat vicepremierul ungar pentru magyarhirlap.hu.

„Nu am cerut niciodată ceva pentru care nu ar exista deja un exemplu în Europa sau nu ar avea caracter general. La nivel de comunitate, autonomia ţine de drepturile omului. Ce li se cuvine altora, ni se cuvine şi nouă. Ce le este permis altora, ne este permis şi nouă”, susţine Semjen Zsolt.

El a mai spus că maghiarii nu sunt cetăţeni şi oameni de rang inferior, drept pentru care „Trebuie să respingem cu fermitate dacă Ungaria este acuzată de extremism în chestiunea autonomiei”, a încheiat vicepremierul ungar Semjen Zsolt.

Foto: mno.hu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.