Mai multe articole din rubrica "" ↑

Vicepreședintele CJA Sergiu Bîlcea: „Sunt îngrjorat de măsurile pe care PSD le va gândi pentru a acoperi efecteze crizei politice”

Vicepreședintele CJA Sergiu Bîlcea: „Sunt îngrjorat de măsurile pe care PSD le va gândi pentru a acoperi efecteze crizei politice”

Liberalul Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, consideră că politica dusă de PSD afectează grav economia privată şi pune în pericol veniturile românilor.

„Cursul euro de peste 4,6 lei este ultima ispravă a guvernării PSD, generată de criza politică artificială, de lupta pentru putere în acest partid. Cursul euro afectează atât economia cât şi veniturile românilor care şi-au asumat rate. Aceste derapaje vin pe fondul unei guvernări incapabile să genereze o creştere solidă a economiei private. Cei de la PSD se laudă cu o creştere economică bazată exclusiv pe consum, în ciuda avertizărilor experţilor economici din România şi UE. Sumele alocate de stat pentru investiţii au scăzut dramatic, cu peste 30% în primul trimestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, afirmă Bîlcea.

Potrivit acestuia, reprezentanții PSD generează artificial o euforie economică, fără să ţină cont de pildă de avertizările experţilor BNR, care au arătat la începutul lui mai că lipsa investiţiilor publice afectează creşterea economică şi descurajează investiţiile din sectorul privat. Pe piaţa construcţiilor este o situaţie paradoxală: piaţa rezidenţială creşte spectaculos, în timp ce lucrările de infrastructură scad cu dramatic. Asta înseamnă că sectorul privat îşi face treaba, Guvernul nu!, spune Sergiu Bîlcea.

„Degeaba avertizează specialiştii că acest trend de cădere a investiţiilor în infrastructură afectează companiile româneşti, fabricile şi transportatorii locali, forţa de muncă bine calificată, comunităţile locale şi zonele cele mai sărace – guvernarea PSD se acoperă cu creşterea economică din consum. Experţii Comisiei Europene sunt îngrijoraţi de scăderea investiţiilor publice, au recomandat ca majorările salariale să fie în echilibru cu investiţiile publice. PSD a promovat până acum politici care lovesc economia privată, deci speranţele de viitor ale românilor. Personal, sunt îngrjorat de măsurile pe care PSD le va gândi pentru a acoperi efecteze crizei politice: mă aştept la amplificarea politicilor populiste în detrimentul creşterii economice solide, bazate pe investiţii”, a mai declarat Sergiu Bîlcea, prim-vicepreședinte al PNL Arad.

Loading...
  1. Nu prea înțeleg expresia : „Sunt îngrjorat de măsurile pe care PSD le va gândi pentru a acoperi efecteze crizei politice” ! Chiar și : ”… acoperi efecteze” , nu am întâlnit până acum ! Dar luând chiar începutul prin care te arați îngrijorat de măsurile ”pe care le va gândi…” ! Ori ești atât de dat dreacului încît să ghicești ce va gândi cineva, iar a prevedea viitorul este ceva absolut normal pentru un om sau o grupare ori … simple fantasme !

    Raspunde
  2. Si in acest timp drumurile judetului sunt pline de gropi,turismul zero,alte activitati care sa promoveze valorile judetului lipsa la apel.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.