Victor Ponta, la Arad: „Made in România” este mai bun decât multe alte lucruri din afară

Victor Ponta, la Arad: „Made in România” este mai bun decât multe alte lucruri din afară

România are capacitatea de a produce la cele mai ridicate standarde de calitate și preț, produsele românești fiind de multe ori mai bune decât unele care vin din afara țării, a declarat vineri, la Arad, premierul Victor Ponta, la finalul unei vizite pe care a efectuat-o la uzina Astra Vagoane Călători din localitate.

„Fără să fiu un specialist, eu cred că în România încă avem capacitatea de a produce la cele mai înalte standarde tehnologice de siguranță și de competitivitate, ca preț. Mă bucur că există contracte în străinătate, dar cel mai mult m-aș bucura să existe contracte în România, sigur, respectând toate procedurile legale și respectând întotdeauna ideea de a fi cea mai bună ofertă. Îmi doresc foarte mult ca și comunitățile locale, când e vorba de tramvaie, și companiile cu capital de stat sau privat care utilizează căile ferate, să se gândească de fiecare dată la ce mă gândesc și eu: «Made in România» este mai bun decât multe alte lucruri care vin din afară”, a spus premierul.

Prim-ministrul a arătat că investitorii beneficiază de facilități fiscale, exprimându-și speranța că reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 5% și scutirea de impozit a profitului reinvestit vor contribui la încurajarea industriei românești.

„Vreau să mulțumesc, cum fac de fiecare dată, celor care păstrează locurile de muncă, pentru că este lucrul cel mai important. Sper, și-mi doresc ca reducerea contribuțiilor de asigurări sociale pentru un angajator important să-i ajute să crească în competitivitate. (…). Să dea Dumnezeu să aibă profit, să reinvestească — că este scutit de orice fel de taxe, și că tot ceea ce putem să facem (…) ca să încurajăm industria românească, facem și vom face în continuare”, a arătat Victor Ponta.

În vizita efectuată la uzina de vagoane de călători Astra Arad premierul a fost însoțit de către președintele companiei, Valer Blidar, membri ai conducerii grupului de firme, prefectul de Arad, Cosmin Pribac și deputatul de Arad, Dorel Căprar — Partidul Social Democrat (PSD).

Uzina de vagoane călători Astra Arad este una dintre cele mai importante societăți de profil din țară și are peste o mie de angajați.

De remarcat, că premierul Victor Ponta a avut şi o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri arădeni, la un hotel din municipiu.

Sursa: Agerpres

  1. Cum se confirma ce spuneam ieri! Impostorul asta si gasca lui de idioti merge cu nerusinare,cu tupeu de borfas mitic, sa viziteze emblema industriei romanesti. Latra coltosul,multumeste,este mandru ca-i roman . Cine dracu-l crede in afara gastii lui? Sa argumentez-cititi,atent,verificati,pesedei de doi lei,postaci rosii,lipitori de afise,lingai-cum fac de fiecare data:1.A pus pe butuci Oltchimul-intentionat-incercand sa-l privatizeze cu dan diaconescu direct-ultimul jeg caracalean-si industria adiacenta. 2. A distrus CFR MARFA tot privatizandu-l-la firma borfasului finantator gruia stoica,brat vigilent al mafiei pesediste din Prahova etc..Pt.a reduce pierderile la CFR MARFA,a concediat 2.500 de ceferisti.Si,vai,nu v-ati pus pe bocit! 4. Astra Vagoane Calatori Arad nu a beneficiat de nici un contract cu statul roman. Efortul echipei manageriale Astra, pt.a avea comenzi si a pastra locurile de munca,a fost urias. Ca rezultate cumulate,exceptionali manageri si calitate deosebita a vagoanelor aradene,toata productia a mers la export. FELICITARI! In schimb,cetatenii patriei care calatoresc cu trenurile, in tara,”beneficiaza”de confortul vagoanelor vechi de peste 30-40 de ani.Mai mult,statul roman, prin ministerul de resort,cumpara vagoane second-hand,la preturi foarte mari,din strainatate. De ce? Simplu,isteti rosii/analfabeti calificati,comisioanele intereseaza liderii stalinisti pe care-i lingeti cu adoratie maxima,jaful este meseria lor! 5 Ramele de metrou-nu-s bune cele de la Arad-tot cumparate din import la preturi exorbitante precum spagile. Cand sa intre in circulatie,ghinion,erau prea mari….Despre aceasta batjocura la adresa contribuabilului roman altadata…Vedeti,mai,jigodii,cine sunteti in realitate? Impostori/excroci/mincinosi de cea mai joasa speta…infestati totul in jur,raiosii planetei!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.