Victor Ponta NU POATE FI URMĂRIT PENAL. Deputații AU RESPINS cererea DNA

Victor Ponta NU POATE FI URMĂRIT PENAL. Deputații AU RESPINS cererea DNA

Camera Deputaţilor a votat, marţi, împotriva urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, în cazul numirii ca ministru a lui Dan Șova.

Deputaţii au respins cererea DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta cu 231 de voturi „împotrivă” şi doar 120 de voturi „pentru” încuviințarea urmăririi penale.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat, luni după-amiază, aviz negativ în ceea ce priveşte cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta. Avizul comisiei este însă unul consultativ, decisiv fiind votul plenului. 18 deputaţi au votat „împotriva” cererii DNA , 7 au votat „pentru” şi s-a mai înregistrat o abţinere. Votul din comisie a fost aspru criticat de liberali care au declarat că „PSD face scut pentru a-și proteja penalii”.

Premierul le-a cerut colegilor săi să nu voteze politic. Ponta a declarat că parlamentarii trebuie să decidă astăzi dacă doresc în continuare acelaşi sistem prin care un guvern este numit şi demis de parlament sau dacă vor ca acesta să fie demis printr-un act al unei alte puteri.

Pe de altă parte, Victor Ponta este aşteptat să se prezinte la DNA pentru audieri. Vineri, i s-a comunicat oficial că este suspect în dosarul Rovinari-Turceni al senatorului PSD Dan Șova, pus sub control judiciar după ce Senatul a respins arestarea sa preventivă.

În acest dosar, Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri, evaziune fiscală şi spălare de bani.

  1. Cele mai sigure locuri de munca!Cautam pentru o afacere noua operatori online care vor sa castige legal bani lucrand doar 3 ore pe zi.Nu este necesara experienta , se ofera gratuit cursuri de initiere. Detalii la email: vioflo53@gmail.com

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.