VICTORIE a STRĂZII! Grindeanu: „Vom face în regim de urgenţă o şedinţă pentru abrogarea OUG”

VICTORIE a STRĂZII! Grindeanu: „Vom face în regim de urgenţă o şedinţă pentru abrogarea OUG”

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat în această seară că în cadrul coaliției de guvernare s-a luat decizia abrogării Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 care a scos oamenii în stradă.

„Bună seara. Am ascultat multe opinii în aceste zile, de la colegii mei, din partidul din care am făcut parte 20 de ani, colegi din coaliţie, colegi de politică, de la partide de opoziţie, opinii de la oameni simpli, vocea străzii (….) Vin azi să vă spun decizia mea ca prim-ministru: Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România, nu poate fi ruptă în două. România pare ruptă în două. În acelaşi timp, tot ce însemană deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi care nu au fost pusă în practică, este normal să fie transpuse legal. Pe de altă parte, am văzut mitingurile. Ca şi prim-ministru vă anunţ că am luat câteva decizii: Mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă. (…) Vom găsi termenul legal ca să nu intre în vigoare – abrogare, prorogare. E nevoie totuşi de punerea în concordanţă a decizie CCR. Voi demara o consultare cu celalalte partide, excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel că după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament. De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a vă spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor. Vă mulţumesc, o seară bună”, a comunicat premierul Sorin Grindeanu.

Înainte de declarația oficială a prim-ministrului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, la România TV, că în cadrul coaliției de guvernare s-a luat decizia abrogării OUG 17/2017.

„Am luat această decizie, să retragem ordonanța, să o abrogăm, că nu are nici un fel de dedicație pentru cineva și ca oamenii să înțeleagă în final că nu acesta a fost scopul nostru de a ne apăra cumva de justiție. (…) Nu e vorba de a ceda în fața unui adversar, ci de a avea înțelepciunea de a ne gândi la interesul țării, la interesul major al României. Și tocmai pentru că această ordonanță nu are nici un fel de ascunzișuri, nici un fel de dedicație specială, de ce să nu arătăm că putem să o retragem pentru că nu avem nici un fel de interes personal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

„Eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonanței ne va permite să avem o discuție serioasă cu segmente largi ale societății și cu întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca țară. România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituții și autorități și va fi nevoie de o abordare lucidă și nepartizană pentru a găsi o rezolvare la această problemă. De aceea, voi propune de îndată tuturor celor interesați, partide, reprezentanți ai societății civile, mediul economic să ne așezăm la aceeași masă”, a mai arătat Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.