VIDEO/ Ce s-ar întâmpla pe Pământ dacă oamenii ar dispărea!

VIDEO/ Ce s-ar întâmpla pe Pământ dacă oamenii ar dispărea!

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea de pe Pământ? Ei bine, AsapScience a mers chiar mai departe, realizând un clip menit să răspundă acestei întrebări.

Conform Cnet, în primele ore de după dispariţia oamenilor, centralele nucleare nu ar mai funcţiona. Rămase fără curent electric, gardurile electrice nu ar mai fi atât de dificil de învins, aşa că 1,5 miliarde de vaci, un miliard de porci şi 20 de miliarde de găini s-ar elibera, ajungând să trăiască în libertate.

Câinii şi pisicile, care depind în prezent de noi, vor trebui să se lupte cu animalele sălbatice – coioţi, lupi etc – pentru hrană. Multe dintre ele vor dispărea, ucise de foame. În aceeaşi situaţie se vor afla şi alte animale domestice, cum ar fi vacile, porcii şi găinile.

Pe de altă parte, însă, animalele scăpate de la zoo vor ajunge din nou în sălbăticie, iar unele specii pe cale de dispariţie vor prospera.

Gândacii de bucătărie, de exemplu, cel mai probabil vor dispărea, nemaiavând cu ce să se hrănească.

În ceea ce priveşte oraşele, şoselele vor deveni râuri, subsolurile se vor inunda, iar plantele agățătoare vor lua în stăpânire clădirile, la fel ca în scenariile filmelor SF.

Structurile din lemn vor cădea şi dispărea, încet-încet, devorate de termite, iar cele de metal vor avea şi ele de suferit, nemaifiind întreținute.

Amprenta noastră pe Pământ va rămâne încă multă vreme după dispariţia noastră. Cel mai mult va supravieţui… gunoiul, ţinând cont de faptul că acesta conţine multe tipuri de plastic şi cauciuc care nu sunt biodegradabile. Acest plastic se va depune, la un moment dat putând fi găsit în sol de eventualii extratereştri care vor ajunge pe Terra.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.