VIDEO/ Descoperire REVOLUȚIONARĂ: Un israelian a REINVENTAT roata

VIDEO/ Descoperire REVOLUȚIONARĂ: Un israelian a REINVENTAT roata

O roată cu adevărat revoluţionară, care poate schimba mecanismul de funcționare a vehiculelor folosite de oameni în viitor (fie ele biciclete, maşini sau chiar avioane) a fost creată de inventatorul israelian Gilad Wolf.

Noua roată foloseşte energia acumulată în timpul mersului pentru a ajuta la propulsare, fără ca aceasta să se piardă. Totodată, noutatea este că oamenii pot să regleze modul în care şocul este absorbit de noua roată. Ea încorporează trei cilindri de suspensie care pot absorbi şocurile în interior, fără ca acestea să fie transferate către persoana aflată în vehicul. Astfel, oamenii vor putea să traverseze fără probleme scări şi suprafeţe neregulate.

În viitor, producătorii de biciclete ar putea folosi şi ei roata nou inventată, chiar şi industria aeronautică fiind interesată de tehnologia inedită. Se speră, de asemenea, că noua roată va reprezenta un element foarte util pentru trenuri şi chiar macarale.

Practic, invenţia are aplicabilitate pe toate obiectele care au roţi.

Inventatorul roții despre care vorbim a început să lucreze la acest concept în anul 2008, după ce a suferit o fractură de pelvis. Bărbatul era hotărât să nu abandoneze lucrul la ferma pe care o avea şi s-a gândit să creeze roata care urma să-i ușureze viaţa.

După ce a făcut schiţa invenţiei sale, Gilad Wolf a mers la compania Rad-Biomed Technology Accelerator, din Tel Aviv (Israel) și a prezentat-o. Așa se face că numele produsului a devenit SoftWheel.

Israelienii au deja în producție un număr mare de astfel de roți, iar europenii ar putea și ei prelua modelul cât mai curând.

Foto: wired.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.