VIDEO/ ÎNMORMÂNTARE CU FAST! Imaginile care AU REVOLTAT o lume întreagă!

VIDEO/ ÎNMORMÂNTARE CU FAST! Imaginile care AU REVOLTAT o lume întreagă!

Trăsură aurită, mii de petale de flori aruncate din elicopter și – pentru ca tabloul să fie complet -bannere atârnate pe fațada bisericii. De asta au avut parte locuitorii Romei, ieri, când a fost înmormântat unul dintre capii Mafiei italiene.

Don Vittorio Casamonica, în vârstă de 65 de ani, supranumit și „Regele Romei”, cel care era capul clanului Casamonica, a avut o înmormântare în stil hollywoodian la biserica San Giovanni Bosco de la periferia Romei.

Corpul neînsuflețit a fost dus la biserică într-o caleașcă aurită, trasă de șase cai negri, echipați mai ca la un concurs de echitație, iar din elicopter au căzut mii de patele de trandafiri roșii. Și mai multe flori au fost aruncate dintr-un camion aflat în spatele cortegiului funerar.

O bună parte a Romei a fost „paralizată” pe durata înhumării.

Scenele, desprinse parcă din peliculele cu Al Pacino, au iritat clasa politică de la Roma, dar și locuitorii, care s-au arătat vădit deranjați, îndeosebi de mesajele mafiote transmise prin intermediul bannerelor postate pe fațada bisericii: „Ai cucerit Roma! Acum vei cuceri Paradisul!”

Pe străzi a răsunat melodia din celebrul film „Naşul”, iar din cortegiul funerar au făcut parte limuzine de multe sute de mii de euro.

„Este intolerabil că funeralii sunt folosite de cei vii pentru a trimite mesaje mafiote”, a spus primarul Ignazio Marino.

Foto: panorama.it

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.