VIDEO: Misiune CONTRATIMP pentru SALVAREA unui COPIL de la ÎNEC

VIDEO: Misiune CONTRATIMP pentru SALVAREA unui COPIL de la ÎNEC

Pompierii sebişeni au salvat viaţa unui copil care era la un pas de înec.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a informat că intervenţia a avut loc la Buteni.

Iată cum au descris reprezentanţii ISU întreaga scenă: „Cei trei copii de 11 – 13 ani erau la scăldat în râul Crișul Alb în localitatea Buteni. La un moment dat, unul dintre copii a intrat în curentul puternic şi a fost purtat într-o zonă cu apă adâncă. Din fericire, a reușit să se agațe de o piatră şi să se urce pe ea. Apa îi depășea nivelul pieptului. Ceilalți doi prieteni au rămas pe o insuliţă şi au apelat serviciul 112.
Alarma s-a dat la Detașamentul de Pompieri Sebiș la ora 18,40 de minute. În cea mai mare viteză, a fost alocat un echipaj de căutare salvare cu barcă şi echipajul SMURD al subunității. Drumul până la Buteni a fost parcurs în mai puțin de 10 minute şi încă 7 minute până la râu.
Din fericire în momentul sosirii echipajelor de intervenție, copilul deşi la limita puterilor, era încă la suprafață. Fără să mai lanseze barca la apă, unul dintre salvatori a înotat până la copil, l-a echipat cu vestă de salvare şi l-a adus până pe insuliţă unde a fost preluat de paramedicii SMURD. După evaluare, copilul, în hipotermie, a fost transportat la spitalul din Sebiș. O nouă misiune reușită, o nouă viață salvată”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.