VIDEO/ PANICĂ în rândul jurnaliștilor de la televiziunea publică olandeză după ce un BĂRBAT ÎNARMAT a pătruns în sediul clădirii. Tânărul ameninţa că opt explozivi puternici au fost plasaţi în toată ţara

VIDEO/ PANICĂ în rândul jurnaliștilor de la televiziunea publică olandeză după ce un BĂRBAT ÎNARMAT a pătruns în sediul clădirii. Tânărul ameninţa că opt explozivi puternici au fost plasaţi în toată ţara

Un bărbat înarmat a pătruns, joi seară, în sediul Televiziunii publice olandeze (NOS), cerând să intre în emisie.

Îmbrăcat într-un costum negru, cu cămaşă albă, cravată închisă la culoare şi ochelari, bărbatul avea în mână ceea ce părea a fi un pistol cu amortizor. Pentru a putea pătrunde în clădire, tânărul a luat ostatic, pentru o scurtă perioadă de timp, un paznic, amenințându-l cu pistolul, care s-a dovedit, în final, a fi fost unul de jucărie.

„Suspectul avea o armă falsă, imposibil de deosebit de o armă adevărată”, a anunţat poliţia olandeză pe contul oficial de Twitter, subliniind că suspectul, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu are antecedente.

Tânărul care a întrerupt programele televiziunii în deschiderea jurnalului de la ora opt, cerând să apară pe post, a spus că reprezintă un „colectiv de hackeri”.

Potrivit agenţiei de presă ANP, la momentul pătrunderii în sediu, tânărul a predat o scrisoare redacţiei, în care afirma că „mai sunt încă cinci plus 98 de hackeri care sunt pregătiţi să lanseze un atac cibernetic”.

El a dat totodată asigurări că opt „explozivi puternici”, care conţin materiale radioactive, au fost plasaţi în întreaga ţară, urmând să explodeze dacă nu va fi lăsat să intervină pe post.

„Lucrurile care vor fi spuse sunt de importanţă mondială. Am fost angajaţi de către serviciile secrete şi am auzit lucruri care pun societatea actuală la îndoială. Iar noi le vom dezvălui acum”, a spus el.

Până la urmă tânărul a fost condus pe alt platou, unde a fost înregistrată întreaga scenă, iar la scurt timp a fost imobilizat de agenţii de securitate.

Sediul televiziunii publice se află la Hilversum, la sud-est de Amsterdam.

Potrivit presei locale, tânărul este student la chimie la Politehnica din Delft (vest).

Un coleg de-al său a declarat că bărbatul era interesat de politică, mai ales de teoriile complotului, dar că nu era absolut deloc extremist.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi seara, primarul din Hilversum Pieter Broertjes a declarat că „de la ceea ce s-a întâmplat la Paris, suntem mai bine pregătiţi. Nu ştim, bineînţeles, când se poate întâmpla, dar faptul că am fost pregătiţi a permis o intervenţie rapidă”, a subliniat el.

Tânărul de 19 ani a reuşit să pătrundă în studiouri în pofida măsurilor suplimentare de securitate de la începutul lui ianuarie. „De la atacurile de la Paris, ştim că presa se află în centrul atenţiei, a spus primarul.

https://www.youtube.com/watch?v=uwUa-PJSeOc&x-yt-ts=1422503916&x-yt-cl=85027636

Foto:thetimes.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.